Retrospectiva săptămânii: Junele senator liberal a sărit la gâtul lui Ponta: „Dictatorule!”

„Nu ţi-e frică să te pui cu toţi plăvanii?”. „Mie nu are ce să-mi facă. Nu am nici funcţii, nici afaceri de la care să mă agaţe”. „Lasă, că nici şeful vostru nu e cu mult mai breaz…”.

Luni

Vio către Ghiusi: „Au montat ăştia camere de luat vederea”. „Foarte bine, poate aşa nu mai sparg coşurile de gunoi toţi plăvanii cu pumnii tari fără să rămână neprinşi”. „Dar treaba asta are şi un dezavantaj: nu te mai poţi uşura la umbra copacilor în parcuri. E un atentat la intimitate!”, a insistat Vio. „Păi, dacă vrei intimitate, de ce nu mergi la tine acasă la baie?!”.

Marţi

Consumatorii fruntaşi de la Leningrad Bar au ieşit în stradă. „Ce faceţi aici?”. „Păi stăm în stradă pentru că Primăria ne-a închis bufetul”. „Da’ de ce se leagă de voi?”. „Din motive etnice. Avem un vecin care nu suportă că poluăm fonic mai rău ca un compresor”. „Şi care-i faza cu etnia?”. „Reclamanţii au zis că era  vorba de un compresor unguresc”.

Miercuri

Circ în USL: un senator liberal l-a acuzat pe premier de dictatură. „Nu ţi-e frică să te pui cu toţi plăvanii?”. „Mie nu are ce să-mi facă. Nu am nici funcţii, nici afaceri de la care să mă agaţe”. „Lasă, că nici şeful vostru nu e cu mult mai breaz…”. „Da, dar măcar Crinuţu’ nostru doarme mult şi nu are timp să facă prostii”.

Joi

Tanti Zoe pensionara, cu trei sacoşe pline cu mâncare. „Faceţi bal de majorat?”, am băgat eu o glumă deplasată. „Dragule, eu am trecut prin războaie şi prin crize. Şi n-am chef acum, la bătrâneţe, să mor de foame”. „De unde până unde prevedeţi o criză alimentară?”. „Am auzit la televizor că începând din seara asta vom rămânem fără papa”.

Vineri

Ce fericire pe Juji, se dau mărţişoare. „Crezi că are vreo semnificaţie mărţişorul, draga mea?”. „Sunt convinsă. Cel mai mult m-am bucurat când am primit un hornar”. „Da’ când ai primit tu un hornar, că eu nu ţin minte să-ţi fi oferit aşa ceva?”. „Adevărul e că mi l-am oferit singură. Imediat ce s-a dat jos de pe casă l-am spălat, că era plin de funingine, şi l-am pus la mine-n piept”.

Sâmbătă

Poştaşii au intrat în grevă. Liderul de sindicat s-a plâns: „Aşa nu mai merge! După ce că lucrăm în condiţii de secol XIX, mai şi vor să reducă personalul!”. „Da’ voi, dacă nu ar fi pensionarii, aţi mai avea de lucru?”. „Asta ne îngrijorează: scrisori nu mai sunt şi, după cum merg treburile, în curând n-o să mai avem nici pensionari prea mulţi”.

Duminică

La ce impozite se pun pe curţi, numai cultura de cannabis este rentabilă.


*
*