Retrospectiva săptămânii: Vicele explică cum e cu aventurile și cu drumul spre Băi

Luni

Vio, schimb de replici cu Ghiusi: „Mă, da’ ce ploaie a fost la Festivalul Berii… Bieții rockeri s-au ascuns sub boxe de teamă să nu-i trăsnească”. „Am auzit și eu că la voi rockerii sunt cu Satana şi Biserica cu Pomohaci”. „Noi suntem popor de credincioși, nu ca voi, care ați venit cu budismul din Mongolia”. „Mari credincioși, dacă la Iris plouă și la Omega e senin”.

Marți

Vicele, despre drumul spre Băi: „Eu vorbesc de una, primarul din comună de alta”. „Adică?”. „Eu vreau un drum să unească orașul cu Băile, el vrea un drum să ocolească Băile pentru cei care tranzitează zona”. „Păi, faceți-le pe amândouă”. „Să-i facă Partidul. Acum cică va primi bani pentru un parc de aventuri. Să vezi tu aventuri financiare cu parcul ăla!”.

Miercuri

Nae polițistul, nervos: „O femeie a fost bătută pe stradă și doar intervenția jandarmilor a scăpat-o”. „Și ce-i neobișnuit în asta?”. „Inițial am crezut că a venit Bănică junior pe aici, dar concertul lui e abia la toamnă”.

Joi

Șeful sportului, în extaz: „Senzațional, nemaipomenit, unic și irepetabil!”. „La ce te referi?”. „La concursul de baschet desfășurat în Piața Unirii”. „Mie nu mi se pare așa senzațional. Ce e unic că niște cetățeni joacă baschet în centru?”. „Nu e unic că joacă, dar sunt singurii baschetbaliști care au jucat aici fără să mănânce la cantina celor de la CSM”.

Vineri

Ministrul Targhet, nervos pe colegi: „Nu bine am scăpat de demitere din cauza vaccinărilor și iar mă simt subminat”. „Dar ce minuni ţi-au mai făcut colegii?”. „Măresc acciza la benzină și motorină. Mi-e frică de o epidemie de păduchi lați”.

Sâmbătă

Puradel: „Dumnezeu a făcut o minune, El există și are grijă de noi!”. „Adică?”. „A apărut o cruce uriașă într-o comună suburbană”. „Și ce mare minune e asta, că oamenii au făcut-o?”. „Minunea e că-i din fer şi, dacă o tau, pot trăi cinci ani din ce dau la Remat”.

Duminică

Policlinica cu plată va fi evacuată. Oamenii preferă policlinicile fără plată.


*
*