Retrospectiva săptămânii: Vicele de la Județ dezvăluie cum i-a ademenit pe bihoreni să scape de gozuri

Luni

Vio către Ghiusi: „Văd că elevii maghiari au rezultate slabe la Bacalaureat, lucru constatat și de colegii voștri de la PPMT”. „E din cauza probei la limba română. Ia să-i văd pe elevii români că dau Bacul din maghiară. Câți o să mai ia examenul?”.

Marți

Vicele de la județ, mulțumit de campania de curățenie: „Am strâns 1.700 de tone de gozuri, că oamenii încă nu s-au obișnuit să nu îngroape mizeriile în fundul nilei”. „Și i-ai ademenit cu premii?”. „Premiile nu au contat prea mult. Dar le-am zis că râd țăranii din satul vecin de ei și asta i-a ambiționat. Încă două campanii din astea și o să trebuiască să aducem gunoaie din județele vecine ca să ne dăm de lucru”.

Miercuri

Nae polițistul, despre Raliul Drumul Vinului: „Cică s-au prezentat numai mașini de epocă. Fals! Uită-te în oraș. E plin de mașini de epocă din anii 90, cu 1.500 de kilometri rulați, cumpărate din Germania de la o doctoriță care a ținut automobilul mai mult în garaj”.

Joi

La Târgul de meșteri populari s-a deschis și un centru de vaccinare. Un meșter a explicat: „Noi, meșterii, dacă nu ne vaccinăm în fiecare dimineață cu un deț de pălincă, nici nu punem mâna pe scule. Așa că e o legătură clară între meșteșug și vaccin”.

Vineri

Prefectul a coborât milităria din pod: „Le-am zis primarilor că dacă nu transmit ședințele online, o să-i îngrop în amenzi”. „Credeți că prin asta o să comită mai puține abuzuri?”. „Nu, dar vreau ca măcar să le țâțâie fundul când fac matrapazlâcuri”.

Sâmbătă

A început înscrierea la facultăți. Ca de obicei, la noi vor veni cei care nu-și găsesc loc în altă parte. Rectorul a explicat tactica: „E drept că vin cei cu cele mai mici note, dar, la ce dascăli avem, nici nu ne trebuie studenți prea luminați”.

Duminică

Incendiul de la depozitul de gozuri din Salonta a venit la fix. Firma tocmai dorea să se mute, iar acum nu mai are ce.


*
*