Retrospectiva săptămânii: Targhet explică de ce se luptă pentru postul de decan

Luni

Vio către Ghiusi: „Cârcotaşi mai suntem! Nici mândreţea de Palat al Justiţiei nu-i pe placul lumii…”. „Dar ţi se pare normal să stea oamenii la subsol, fără aer şi semnal la telefon?”. „Normal, încă din faza de judecată trebuie să se obişnuiască cu condiţiile din puşcărie. Ce, acolo ai aer şi telefon?”. „Da’ judecătorii ce vină au?”. „Lasă, mă, că şi din ei au mai ajuns destui de cealaltă parte a baricadei”.

Marţi

Consiliul Şcolii Profesionale de Felceri şi Brancardieri şi-a desemnat oamenii pentru postul de decan. Targhet a explicat alegerea: „Nu ne permitem să ne conducă unul cu şcoală, că-i în stare să aplice principiul omul potrivit la locul potrivit. V-ar plăcea să ajungeţi din nou la cârpă, mop, şaibă sau targă?”.

Miercuri

Cu şeful PSD pe oraş. „Lămureşte-mă şi pe mine pentru ce echipă vreţi să faceţi stadionul de 30.000 de locuri”. „Având în vedere că suntem în campanie, putem promite şi că aducem Barcelona la Oradea”. „Şi unde o să amplasaţi stadionul? Că nu mai e loc…”. „M-am gândit să-l băgăm în viitoarea sală polivalentă de 5.000 de locuri”.

Joi

De vorbă cu poloiştii, după meciul din Capitală cu Steaua. „Mă, vouă nu vă e ruşine să veniţi acasă în pielea goală?”. Căpitanul de echipă, spăşit: „Păi, nu doar arbitrii ne-au furat ca-n codrul Vlăsiei. Miticii au furat şi hainele de pe noi. Mai mult, la finalul meciului au scos apă cu găleţile din bazin să-şi ude florile de acasă”.

Vineri

PMP-istul care se vrea preşedinte la judeţ, nervos pe şefuţul de la Federaţia Patronilor: „Aşa dezbatere a organizat cu candidaţii că am căscat de l-am speriat pe organizator”. „Şi?”. „A crezut că-l mănânc şi a intrat în panică. Ca să nu se crizeze, am ieşit din sală. Ăsta e motivul pentru care am părăsit întrunirea”.

Sâmbătă

Bolovan a inaugurat încă o fabrică în Parcul Industrial. „După cum vedeţi, am adus Emerson. Pe viitor aducem şi firmele Lake şi Palmer, să refacem celebrul trio muzical Emerson, Lake & Palmer”.

Duminică

În sfârşit, s-a inaugurat Piaţa Unirii. A intrat un cocalar cu BMW-ul într-un stâlp.


*
*