Retrospectiva săptămânii: Target poate școli iarăși doctori

Luni

Vio către Ghiusi: „Ne dezvoltăm, mă. Nu vezi că vin americanii și cu cafeaua la găleată?”. „Așa am zis și când au venit cu hamburgerii ăia care au mai multe E-uri decât Dicționarul Britanic”. „Lasă, că nu e rău, doar studiind modul lor de alimentație putem înțelege felul în care au votat”.

Marți

Lumea academică din ţară și de pe planetă răsuflă ușurată. Justiția a decis ca deocamdată, până se judecă speța pe fond, Targhet să-şi poată şcoli doctoranzii. Omul a explicat: „Era păcat să nu pot împărtăși viitorilor medici din experiența mea de președinte de partid pe municipiu, de prodecan, de senator și de șef de scară. Măcar acum nu mai sunt nevoit să trag targa pe uscat”.

Miercuri

Nae Polițistul, mândru de colegii săi de la Frontieră. „Oamenii ăștia chiar au un bilanț pozitiv!”. „Văd că munca lor e riscantă, zboară cartușele de țigări peste graniţă”. „Da, dar au prins 500 de urmăriți general, au oprit 600 de imigranți și, în plus, au și deszăpezit trotuarul din faţa sediului”.

Joi

Rectorul Barney n-a scăpat de controlul judiciar. „Nu înțeleg ce au procurorii cu mine. Sunt atât de blând că însuşi Ghandi ar fi invidios pe mine. Și totuși, trebuie să merg să dau cu subsemnatul la poteră…”. „Vi s-ar putea aplica și altă măsură, mai blândă?”. „Cel mai bine mi s-ar potrivi nu controlul judiciar, ci controlul judicios”.

Vineri

Juji, în al nouălea cer: „De mult așteptam confirmarea! Bărbații locului sunt cei mai tari din Ardeal!”. „Pe ce te bazezi?”. „Sunt aşa de virili că au început să dea numere și la case. Cel puțin așa le-a cerut Primăria…”.

Sâmbătă

Tanti Zoe pensionara: „Nu pricep nicicum de ce la manifestațiile anti-grațiere Soros dă demonstranților 30 de lei dacă vin cu un câine”. „Tanti Zoe, păi aici e diferența între demonstranți și infractori: demonstranții ies cu câinii în oraș, infractorii se uită la javrele de la Guiță TV”.

Duminică

Orașul e poluat. Chiar şi după moarte, CET-ul tot ne mai enervează.


*
*