Retrospectiva săptămânii: Sorbonica e plină de tradiţii, dar e goală de fonduri

Luni

Puhoi de lume la Noaptea Muzeelor. Juji, încântată: „Nu credeam că aşa mulţi români ies noaptea la muzee”. „Habar n-ai pe ce lume trăieşti! Europa s-a luat după noi când au lăsat intrarea liberă la aşa evenimente. Că doar românii au fost primii care au intrat în muzee noaptea, numai că cu cagulele pe faţă”.

Marţi

Se impozitează toate veniturile agricole. Un ţăran mi-a explicat mecanismele. „Guvernul nu mai ştie de unde să scoată bani, aşa că ne omoară cu birurile”. „Într-un fel e normal ca orice venit să fie impozitat”. „Stai că n-ai văzut totul. Dacă FMI se încoardă, guvernanţii noştri ne pun impozit şi pe pământul de sub unghii”.

Miercuri

Semicentenar la Sorbonica. Rectorul Barney era puţin încurcat: „Avem jumate de secol de învăţământ superior”. „Păi, ăsta e motiv de bucurie!”. „Da, dar s-ar putea să nu mai prindem aniversarea cu numărul 51, din motive financiare”. „De ce, nu mai dau studenţii şpagă la examene?”. „Nu sunt bani de salarii, şi nu toţi trăiesc din ce ciupesc în sesiuni”.

Joi

O veste bună pentru cei de la administraţia cimitirelor: spitalele au rămas fără bani. Un manager s-a plâns: „Dacă regionalizarea şi noua Constituţie sunt priorităţile Guvernului, şi nu sănătatea, înseamnă că nu avem destui medici psihiatri care să facă ordine în ţara asta”. „Ce veţi face fără bani?”. „Problema nu e la noi, problema e ce vor face fără bani pacienţii, că deja şi la Medicină Legală suntem sufocaţi”.

Vineri

Tanti Zoe pensionara, fericită: „Dacă ar fi să mă iau după boii care eliberează certificate de handicapat, atunci nu mai merg la denist, ci aştept să-mi crească din nou dinţii”. „Cum aşa?”. „Tu nu vezi că pe cei care au un picior amputat îi cheamă anual la revizuire? Or fi ştiind ei ceva, poate că există metode să-ţi crească piciorul, să se limpezeazcă ochii, să se refacă dinţii singuri…”.

Sâmbătă

Vio către Ghiusi: „Te-ai uitat la Eurovision?”. „N-am putut. Mă apuca mila faţă de concurentul nostru”. „De ce?”. „Păi de ce crezi că avea rochia aia uriaşă? Ca să se poată ascunde sub fuste când îl strânge cineva de ouă”.

Duminică

Se deschide Zoo. Are şi Parlamentul concurenţă.


*
*