Retrospectiva săptămânii: Șesarul liberal povestește cum a ajuns topul celor mai bine plătiți universitari

Luni

Vio către Ghiusi: „Văd că popa Laci e nervos. Credeam că-i în formol, ca Ianoș”. „Se luptă cu Primăria, care vrea să demoleze niște case pentru un drum inutil. De obicei are probleme cu steagurile secuiești, dar acum are dreptate, că riscă să-i treacă trotuarul prin biserică”.

Marți 

Cei doi noi corifei ai liberalismului bihorean au și printre cele mai babane salarii la Sorbonica. Șesarul, făcut liberal la apelul de seară: „I-am zis Bolovanului că nu mă mai ajung cu banii, așa că mi-a dat și o sinecură în Senat, unde mă bat ca un leu pentru a reglementa procedurile de transfer al elevilor, nu de alta, dar să intru și eu în legalitate”.

Miercuri

S-a lansat noua strategie culturală a județului. Când o citești, mai că-ți vine să scoți pistolul. Autorul maculaturii a explicat: „Conform studiilor noastre, jumătate dintre cei care frecventează Filarmonica vin de la peste 40 kilometri distanță”. „Or fi de la Binș?”. „Nu știu. Iar 70% sunt mai tineri de 50 de ani”. „Eu cred că mai degrabă 70% merg la Filarmonică de 50 de ani”.

Joi

Birtașul, despre ce ne așteaptă: „Nu-s nervos pe guvernanți că ne-au dat doar 3 milioane de lei pentru termoficare. Mă bucur că nu ne-au luat 10 milioane”. „Iluminat de Crăciun vom avea?”. „Va fi doar în centru, dar nu pentru că-i sărbătoare, ci pentru că zona e neiluminată”.

Vineri

Nae polițistul, despre cuvintele noi din dicționar: „Limbiștii ăștia habar n-au de necesarul limbii române”. „Ce te frământă?”. „Păi, bagă cuvinte ca selfie sau prof, dar încă termeni uzuali la noi, ca parandărăt, nu există”.

Sâmbătă

În sfârșit, o idee bună la Institutul Cultural Român: Mr. Blues a ajuns vicepreședinte. AG ne-a povestit: „Cei dinaintea mea confundau ICR-ul cu Festivalul Național Cântarea României. Singurul lor contact cu cultura era cu cea a semințelor. N-au făcut altceva decât să spargă bomboane agricole”.

Duminică

Vasile Blaga a fost achitat. Pizmașilor, nu vă bucurați! Justiția l-a achitat, nu dușmanii.


*
*