Retrospectiva săptămânii: Şeful de la Termoficare ar repara problema avariilor cu un… preot

Şeful de la Termoficare nu mai ştie cum să rezolve avariile de la conductele oraşului. „Nu este zi să nu puşte câte o conductă. Dacă s-ar pricepe, oamenii mei ar putea cânta din fluier, atâtea găuri are magistrala”. Soluţia extremă? „Cred că un preot, pentru că am impresia că ne-au ajuns blestemele fostului manager de la CET”.

Luni

Vio către Gyusi: „Mergem să culegem mazăre de zăpadă şi căpşuni de gheaţă în Danemarca?”. „Bine că ăştia care nu-s aşa departe de Polul Nord fac agricultură de vârf. Oare la fel şi zootehnie?”. „Da, mă, da’ ei îşi ţin porcii în ferme să facă şuncă, nu prin Parlament, să facă fălci”.

Marţi

Bolovan: „Bugetul oraşului a trecut pe un miliard de lei”. „Înseamnă că stăm foarte bine la capitolul dezvoltare”. „Nu stăm rău. Şi s-ar putea ca la anul să ajungem la 1,5 miliarde. Asta dacă cei care trebuie să execute lucrările anul ăsta nu se împotmolesc la licitaţii şi contestaţii, că iar se reportează sumele pentru 2015, ca la Loto”.

Miercuri

S-a redeschis ştrandul pensionarilor. Conform tradiţiei, primii muşterii s-au aşezat la coadă cu două zile înainte. Tanti Zoe pensionara a făcut liste. „La ce vă folosesc listele?”. „La ordinea de intrare în bazin, că i-am zis administratorului să nu dea decât trei litri de apă termală, să ajungă tuturor”.

Joi

Şeful de la Termoficare, disperat: „Nu este zi să nu puşte câte o conductă. Dacă s-ar pricepe, oamenii mei ar putea cânta din fluier, atâtea găuri are magistrala”. „Şi care ar fi rezolvarea?”. „Cred că un preot, pentru că am impresia că ne-au ajuns blestemele fostului manager de la CET”.

Vineri

Nae poliţistul la Mica Unire. „A fost frig?”. „Ce să-i faci, dacă înaintaşii noştri obişnuiesc să facă fapte măreţe doar iarna? Şi Marea Unire, şi Revoluţia… Ăsta e blestemul nostru, să mâncăm ciolan, nu mititei”.

Sâmbătă

Producătorii de pălincă nu mai dau socoteală la Fisc. Dar s-a interzis şi introducerea coloranţilor în pâine. Adică rămâne concurenţa între fabricanţii de pălincă şi băutorii de spirt medicinal, care acum pot strecura mai bine trăscăul prin pâine.

Duminică

Anul ăsta iarna a căzut într-o duminică?


*
*