Retrospectiva săptămânii, prin ochii lui Bihorel: Păsztorul a aflat abia acum de coronavirus, că de două luni era la scufundări

Luni

Vio către Ghiusi. „Am văzut că la voi spitalele sunt conduse de medici militari. Să înțeleg că se va înființa și o Curte Marțială?”. „Și voi ar trebui să faceți la fel. La tradiția voastră, nu m-ar mira ca unii medici să întoarcă seringile și să pactizeze cu molima”.

Marți 

La numai două luni de la declanșarea epidemiei, Păsztorul a organizat o ședință la Consiliul Județean. „Eu abia acum am aflat de coronavirus, că de două luni sunt în concediu la scufundări, iar sub apă încă nu a apărut boala”. „Și ce măsuri veți lua?”. „Nu știu. Îl las pe Ianoș să decidă. Are experiență, că la vârsta lui a prins și gripa spaniolă”.

Miercuri

Puradel atrage atenția: „Nimeni nu se întreabă ce vor face cosângenii mei când se va termina carantina. Noi de unde mai primim mâncare?”. „Dar voi nu aveți ceva rezerve de bani?”. „Păi, în țara asta am făcut otită la unghii, că le suflă vântul românilor prin buzunare”.

Joi

Șeful de la Ambulanță s-a destăinuit. „Adevărul este că mai pleacă lumea în toiul luptei, dar nu mă miră”. „Și ți se pare corect ca asistentele să dezerteze?”. „Păi, să știi că multe colege vin la serviciu nu pentru bani, ci ca să poată pleca noaptea de acasă”.

Vineri

Fostul menajer de la Municipal dă cărțile pe față. „Spitalul e în faliment, sistemul medical la fel, fraierii o să vadă ce vor păți dacă au renunțat la o valoare ca mine”. „Crezi că un singur om poate schimba sistemul?”. „Ehei, dacă alături de mine ar fi fost Veorica prim-ministru și Carmen Dan ministru de Interne, murea coronavirusul. De râs”.

Sâmbătă

Pentru că a vândut librăriile din oraș pe bani mărunți, un vechi afacerist a primit 10 ani de pușcărie. „Mă simt ca marii intelectuali din epoca de început a comunismului”. „Adică?”. „Păi și ei, și eu facem ani grei de pușcărie din cauza cărților”.

Duminică

Propun ca indivizii care vin pe jos peste frontieră să fie luați pe sus.

1

1 Comentariu

*
*

  1. >> Postat de Eu | 6 aprilie 2020 10:42

    Intrebati-l, mașina aia Skoda de la CJB……tot în șanț in episcopia este? Sau a scos-o? 😃