Retrospectiva săptămânii: Păstorul de la Județ explică de ce vrea ANL-uri pentru angajați

Luni

Vio către Ghiusi: „Ciudat! Teatrul vostru a primit mai mulți bani ca al nostru. Revista voastră la fel…”. „Teatrul e al tuturor, revista la fel”. „Dar la ce vă trebuie mai mulți bani la revistă? S-au mărit salariile redactorilor?”. „Nu, dar a crescut schema de personal. Puțerii care-i slugăresc pe șefii noștri de la partid trebuie răsplătiți cumva”.

Marți

Păstorul: „Am decis să facem un campus pentru copiii cu nevoi speciale”. „Dar bani aveți?”. „Nu!”. „Și atunci de ce lansezi povestea asta?”. „Pentru că-i pe gratis”. „Bine că aveți bani pentru locuințe ANL pentru angajații la Consiliul Județean…”. „Dacă vrem să ajutăm copiii cu nevoi speciale, hai să-i ajutăm și pe adulții cu același fel de necazuri”.

Miercuri

Puradel se simte din nou discriminat: „Iar s-au legat gagiii din vamă de noi. O biată roamă a fost dată jos din mașină numai pentru că avea un copil ascuns sub fustă”. „Și n-a fost așa?”. „Nu. Ghinionul ei a fost că tocmai născuse în vamă, când ăştia au venit în control”. „Dar copilul avea 3 luni!”. „Păi, femeia stătea la coadă de 3 luni”.

Joi

Brancardierul, fericit: „O să-i ajungă blestemele mele pe cei din Minister. N-am făcut licitație și i-am lăsat fără benzină”. „Ai mai lăsat multe bombe din astea neexplodate?”. „Stai să vezi cum e cu vaccinurile antigripale, cu medicamentele ieftine, cu acceleratoarele pentru oncologie… O să-l pomenească ei zilnic pe Brancardier”.

Vineri

ALDE Traian a dezvăluit pe internet că şase primari liberali vor veni la el la partid. „Dar uite că primarii nu recunosc chestia asta. De ce trebuia să te dai de gol pe Facebook?”. „Ceva hacker m-a atacat. Că io am pus știrea numai la mine, dracu’ știe cum de a aflat toată lumea”.

Sâmbătă

Bolovan despre parcul Bălcescu: „Să vedem dacă reziliem sau nu contractul”. „Dacă vânzătorii de ziare ar băga alcool în chioșcuri, le-ai închide jucăria?”. „Cum să nu? Că doar scrie în contract că nu au voie”. „Păi, nici cei din parc nu aveau voie”…

Duminică

La Maternitate s-a deschis Școala Mamelor. Vreo zece hăndrălăi s-au oferit imediat să le învețe pe doamne cum să ajungă mămici.


*
*