Retrospectiva săptămânii, prin ochii lui Bihorel: O discuție la nuanțe cu Birtașul din Oradea

Luni

Vio către Ghiusi: „În sfârșit ați avut și voi o idee bună, ați lăsat problema amplasării statuii lui Ladislau pe mâini bune. Episcopul e un om respectat și echilibrat”. „Păi, dacă ne bazam pe politrucii noștri, azi aveam o statuie de 15 centimetri, din plastilină, amplasată la sediul UDMR-ului”.

Marți 

Justiția a dat dreptate Primăriei. Se pot demola cele 70 de case ce stau în calea lărgirii unei străzi. Birtașul mi-a spus: „Nu-i adevărat că noi demolăm aceste clădiri. Noi doar am anunțat că urmează să fie demolate”. „Și care-i diferența?”. „Dacă oamenii știu că urmează demolarea, lasă casele în paragină și se demolează singure”.

Miercuri

Puradel, în extaz: „Se va face o pârtie de ski în Ținca Pana mea”. „Și de ce ești așa de încântat?”. „Îți dai seama că transportul se va face pe cablu. Iar cablul se face din fer. Și ferul se fură, se vinde și se face băutură”.

Joi

Tanti Zoe pensionara, șocată: „Nu credeam că la 70 de ani distanță voi fi nevoită să scandez aceleași sloganuri, doar cu alt nume”. „La ce slogan vă referiți?”. „Putin și poporul rus/Au întors curul către Apus/Ca să vadă tot Apusul/Ce obraz mai are rusul”.

Vineri

Specialiștii de la Sorbonica au reușit să salveze nufărul, dispărut din Băi din cauza exploatării nesimțite a apei termale. Un cercetător a explicat: „A trebuit să creăm aceleași condiții pe care le-a avut nufărul de mii de ani”. „Și a fost greu?”. „Nu, că și condițiile de la Universitate sunt aceleași de mii de ani”.

Sâmbătă

Șeful de la parcări: „Am vopsit parcările în roșu, aidoma steagului comuniștilor, ca să știe șoferii că e vorba de ceva rău”. „Și, când o să vreți să măriți prețurile, cu ce culoare le mai vopsiți?”. „Le lăsăm așa, dar mai punem o seceră și un ciocan pe ele”.

Duminică

Stați liniștiți! Așa cum nu există pandemie, nu există nici invazie rusească.


*
*