Retrospectiva săptămânii, prin ochii lui Bihorel: Muncitorul de la PSD explică de ce a votat cu penalii

Luni

Vio către Ghiusi: „E normal ca și deputații voștri să voteze în favoarea penalilor?”. „Aici nu am prea multe de comentat. Cine a citit cu atenție povestea mega-furtișagului cu groapa de gunoi și cărbunele de la CET, vede că în discuție mai apar și Bipeda și Croitorașul cel Potent”.

Marți 

L-am întrebat pe Muncitorul, pesedistul, de ce a votat cu penalii: „Ați citit toate cele 350 de pagini?”. „Io cu colegii mei, Țăranul și Ciobanul, nu am citit 350 de pagini, împreună, în toată viața! Dar mă simt totuşi jicnit. Presa ne-a făcut analfabeți funcționali”. „Te deranjează termenul analfabet?”. „Nu, ci termenul funcțional. Că io nu-s funcțional, io-s deputat, mă!”.

Miercuri

Șeful învățământului, satisfăcut: „Ai văzut că m-au acuzat degeaba?! Am desființat o clasă de la Gojdu, dar până la urmă le-am dat-o înapoi. Ar trebui să-i pun să-și ceară scuze”. „Dar tu le-ai dat-o?”. „Nu, dar ideea e că s-au plâns degeaba, nu vezi?”.

Joi

Nae polițistul, uimit: „Am prins în trafic, ziua în amiaza mare, o femeie care avea 1,28 alcool la mie în aerul expirat. Asta înseamnă că era aşa beată încât precis i-a băgat cineva cheia în contact”. „I-ați luat și probe biologice?”. „Exclus, la așa alcoolemie analizele nu se mai fac la spital, ci la pălincărie”.

Vineri

Puradel: „Cum adică să nu mai primim ajutor social?! Cică, dacă refuzăm un loc de muncă, ne taie socialul. Păi eu refuz toate locurile de muncă, nu unul”. „Și din ce o să trăiești?”. „La ce legi avem, se merită să furi, că nu mai intri niciodată la pârnaie”.

Sâmbătă

La povești cu samsarul de terenuri: „Am auzit că iarăşi ai comis-o. Ai cumpărat teren în pantă, l-ai defrișat și acum a alunecat la vale”. „Care-i treaba? Eu sunt de vină că oamenii sunt boi? Păi, la cât de fraieri sunt cumpărătorii, ar lua teren și dacă-i zonă cu avalanșe”.

Duminică

Ziua porților deschise la Penitenciar. Depanatorul a vrut să vadă cum e înăuntru. Pentru un prieten.


*
*