Retrospectiva săptămânii, prin ochii lui Bihorel: Ministrul Sănătății ține cu sorboneii

Luni

Vio către Ghiusi: „Am auzit că cei acuzați de terorism pentru că au vrut să pună bombe de Ziua Națională a României vor fi premiați în Ungaria”. „Ce te miri? Luptătorii din batalionul Azov sunt eroi la ucraineni și criminali de război la ruși”.

Marți 

Ministrul Sănătății: „Doresc ca Spitalul CFR să fie transferat la Universitate, unde sorboneii să-și poată demonstra dibăcia. În plus, nu vor mai avea probleme cu integrarea clinică, că văd că nu prea agreați sistemul”. „Și rezultatele când se vor vedea?”. „Când o să vă treziți că nu mai aveți locuri libere în cimitir”.

Miercuri

Șeful de la forțele de muncă chiar are curaj: „Vom face târguri de muncă în orașele din județ, unde oamenii nu au de lucru”. „Și vă așteptați la rezultate pozitive?”. „Păi, recrutările nu le vom face în sălile puse la dispoziție de primării, ci pe la bufete, că acolo găsești șomeri la greu”.

Joi

Maica Alumina a fost achitată pentru spălare de bani, motiv pentru care a cerut beatificarea judecătorului care a dat verdictul. „Dar merită?”. „Orice om care face o minune în timpul vieții poate candida la funcția de sfânt. Oricum, mie mai mult mi-e frică nu de judecata lui, ci de judecata de apoi”.

Vineri

S-a făcut un târg pentru a trage tinerii spre școlile profesionale. Ministrul învățământului pe județ a explicat strategia. „Cu tinerii nu ține să le arăți scule și dispozitive. Eu le-am arătat poze cu parlamentari”. „Nu înțeleg”. „Le-am arătat parlamentari care au făcut școala la profesională și apoi au ajuns în Parlamentul țării. Ei sunt la putere acum în România”.

Sâmbătă

Nae polițistul, revoltat: „Avem și noi o modificare bună la Codul Rutier, dar au venit deputații rebutații și au îmblânzit pedepsele”. „De ce crezi că au făcut asta?”. „Se tem să nu primească ei înșiși amenzi, pentru că vede toată lumea că-s prost conducători. Sau conducători proști”.

Duminică

Închideți ferestrele, în oraș va mirosi a murături. Primăria demolează încă 117 garaje.

1

1 Comentariu

*
*

  1. >> Postat de Eleonora Gal | 23 mai 2022 23:06

    Esti imbatabil, Mircea. Si nu te repeti!