Retrospectiva săptămânii, prin ochii lui Bihorel: Ianoș povesteşte cum e cu cele 100 milioane de euro pentru județ

Luni

Vio către Ghiusi. „Ai văzut de cât civism am dat dovadă cu prilejul nefericit al înhumării Regelui? Mare om, poate ultimul…”. „Adevărul e că sunteți neîntrecuți la înmormântări și parastase. Personal sunt mort, uite că și sună bine, după colivă. Numai că sunteți un popor ghinionist”. „De ce?”. „Păi, tu nu vezi că nu moare cine trebuie?”.

Marți 

Ianoș, mândru, dar are și de ce. „Am demonstrat liberalilor că știm să atragem fonduri de la Guvern”. „E vorba de o sumă mare?”. „Cu ocazia Centenarului am să aduc 100 de milioane de euro în județ, pentru realizarea obiectivelor”. „Numai să le vedem puse în practică”. „N-am emoții. Așa cum nu am păpat 8 milioane de lei pentru Aeroport, n-o să putem cheltui nici 100 de milioane pentru drumuri. Deci pensionarii și asistații pot fi liniștiţi, vor fi bani destui”.

Miercuri

După ce s-a ars cu pesediștii, Bolovan suflă și în iaurt. „Mi-au rămas niște milioane, bani economisiți la Primărie, dar îi sparg până la Revelion”. „Te-ai molipsit de la ciumeții roșii?”. „Nu, dar dacă rămân cu banii pe stoc mi-i fură comuniștii și-i duc în Teleorman, la clienții lor. Așa, măcar mai scăpăm de niște datorii. Uite că a venit vremea să plătim și tramvaiele aduse de Don Pedro”.

Joi

Nae polițistul, bulversat de noile legi ale Justiției. „Boii ăia analfabeți care conduc țara vor să scoată proba video, acum, când până și fotbaliștii noștri se pregăteau să o introducă”. „Asta înseamnă că o să vă încurce în muncă?”. „Încurcă pe dracu’! O să ne ajute, că dacă nu mai putem face nimic, stăm la birou și luăm salariile pe degeaba”.

Vineri

În sfârșit am avut bucuria să văd nișe judecători ajunși în stradă. Să vadă și ei cum trăiesc ceilalți români. Unul dintre ei a declarat: „Noi ieșim în stradă nu că ne-a luat banca locuințele, ci pentru că ne-au bulversat infractorii”. „Lasă că știu eu, cel mai mult vă deranjează că vă cresc responsabilitățile”. „În țara asta toți răspund la locul de muncă, mai puțin politicienii. Semn că sunt iresponsabili”.

Sâmbătă

Tanti Zoe pensionara, la concertul din Piața Uimirii. „Nu știam că vă plac vinul fiert și castanele coapte”. „Eu am venit pentru solista de la Boney M, ador muzica ei”. „E muzica generației voastre?”. „Nu tocmai, e a părinților noștri, că gagica merge pe 100 de ani”.

Duminică

Economia duduie. De-aia ne-am împrumutat cu 8 miliarde de euroi…


*
*