Retrospectiva săptămânii: Fostul șef al DNA a fost pus să aleagă între pistol și cianură

Luni

Vio către Ghiusi: „Văd că nu ai venit la manifestările legate de Mica Unire. De parcă nu ai mânca din pâinea românilor”. „De la o vreme vorbești de parcă ai fi pe timpul lui Ceaușescu. E drept că nici nu-i mare diferența. Ce să serbez? Că v-ați unit cu moldovenii? E ca și cum ne-am fi unit noi cu secuii”.

Marți

Deranj mare la DNA. Fostul șef a fost revocat, împreună cu colegul lui mai tânăr. „Șefii mei de la București sunt niște democrați. Mi-au zis: ori îți dai demisia, ori te revocăm!”. „Și ce ai ales?”. „Rezultatul era același. Ca și cum aș avea de ales între pistol și cianură: adică dacă nu beau cianura, mă împușcă”.

Miercuri

Depanatorul: „Când au umblat după mine să mă bage la pușcărie, au fost și niște victime colaterale, dar ele m-au salvat”. „Cum asta?”. „La mine procesul a fost corect, dar la coinculpați s-a judecat în lipsa avocaților, pe repede înainte. Și uite așa am beneficiat și eu de rejudecare. Care, apropo, se va face în ceruri, că pe pământ se va prescrie”.

Joi

Nae polițistul, fericit: „Vom avea de lucru dacă insulta devine faptă penală”. „Adică o să facă pușcărie lumea pentru un banal «M… PSD»?”. „Păi, trebuie ocupate locurile din pușcării, lăsate libere de tâlhari, corupți și violatori”.

Vineri

Gata, Bolovan a stabilit care sunt cele 93 de clădiri prost crescute! Drept pedeapsă, locatarii vor plăti impozite majorate. „Eu le-am calculat cât pierd că nu-și înalță cădirile. Trebuie să fii fraier să stai pe un munte de bani, dar să te chinui de la un salariu la altul”.

Sâmbătă

Tanti Zoe pensionara, îngrijorată: „Am auzit că leul a picat în cap. Păi, dacă se merge în ritmul acesta, o să am o pensie lunară de 15 euro”. „Lăsați, că dumneavoastră i-ați votat pe ăștia”. „M-a sensibilizat Vâlcov, dragul de el… Cât respect are el pentru morți, că a băgat aur și tablouri în cavouri”.

Duminică

Mustăciosul a zis că a fost cea mai bună recoltă de mistreți de la Balc. Păi, dacă i-a semănat cu grijă și i-a udat cu responsabilitate…


*
*