Retrospectiva săptămânii, prin ochii lui Bihorel: Explicația fostului ministru al Sănătății despre dosarul de la DNA

Luni

Vio către Ghiusi. „Să mai ziceți că nu aveți manifestările voastre culturale! După pianist a venit și Opera din Budapesta. Cu TIR-ul…”. „De ce te miri? Nu mai bine venim noi cu TIR-ul și cântăm la vioară decât să vină rușii cu tancul și să cânte la balalaică?”.

Marți

La 100 de ani de la înființarea liceului românesc, directorul s-a prezentat cu cagula pe cap. „Nu vreau ca presa să utilizeze moaca mea fără acceptul proprietarului”. „Ce evenimente veți organiza cu ocazia Centenarului?”. „Mi-ar fi plăcut să fac un concurs cu probleme din Gazeta Matematică, dar elevii au vrut să-l aducem pe Smiley”.

Miercuri

Șefa taberei în care copiii au fost filmați că sărută asfaltul s-a explicat. „E o manipulare ordinară împotriva Bisericii”. „Adică copiii nu făceau asta?”. „Bieții de ei, de trei ani așteptau să li se asfalteze trotuarele și le-au pupat de bucurie că visul lor s-a împlinit”.

Joi

Pe Barney l-au trecut toate apele. „Bă ziariștilor, habar nu aveți să scrieți o știre ca lumea! Era să fac infarct”. „Dar ce s-a întâmplat?”. „Am văzut știrea că o universitate de stat se va desființa. Până m-am lămurit că nu de a noastră-i vorba era să dau în primire”.

Vineri

Fostul ministru al Sănătății s-a trezit reclamat la DNA pentru afaceri cu Agenția Națională de Transplant. „Eu nu am nicio vină, că practic nu eu am condus Ministerul Sănătății și nici succesorii mei”. „Dar cine?”. „Parcă nu știi… Fostul traficant de petrol, el ne spunea să semnăm unde punea degetul”.

Sâmbătă

Tanti Zoe pensionara, cu capul pe sus, după clădirile proaspăt renovate. „Vi s-a făcut dor de stilul Art Nouveaua al clădirilor noastre?”. „Nu, vreau să le văd în toată splendoarea, că vine campania electorală și or să fie acoperite de niște mutre sinistre de candidați la Președinție”.

Duminică

WTF? Festivalul de rock pleacă înapoi la Bistrița!


*
*