Retrospectiva săptămânii prin ochii lui Bihorel: De ce se teme rectorul Barney de invazia ucrainenilor la Sorbonica

Luni

Vio către Ghiusi. „În sfârșit văd și eu că ANI face ceva. L-au suspendat pe primarul vostru din Valea lui Mihai pentru incompatibilitate”. „Schimbarea șefilor – bucuria nebunilor. Să știi că sistemul funcționează mai departe, în 30 de ani n-am lăsat nicio clipă hățurile”.

Marți  

Conform datelor de înscriere la Sorbonica, peste 500 de studenți ucraineni s-au arătat dispuși să facă școală la noi. Rectorul Barney a explicat ce temeri are: „Mă, cu ucrainenii nu te joci. Le-ai promis că le dai 10 dacă cotizează cu 100 de euro pe examen, atunci trebuie să te ții de cuvânt, că altfel te execută”.

Miercuri

Minunat concertul din Cetate cu cei 10 tenori, mulțumim italienilor rămași aici încă de pe vremea când locuiau în Velence și Olosig! L-am întrebat pe unul dintre organizatori. „Cei de pe scenă au primit onorarii consistente?”. „Cel mai mult ne-a costat prezentatoarea. Cel puțin așa au zis toți spectatorii pe care i-am întrebat dacă le-a plăcut”.

Joi

I-am zis Birtașului că Boc îl surclasează. „Ai văzut că la ei au băgat spor de obezitate, că săracii atât de mult stau pe scaun că se fac de o tonă?”. „În mod normal, nu trebuia să le dea nimic. E drept că nu consumă calorii cât stau pe scaun, dar în schimb consumă enorm de multă energie ca să țină de scaun”.

Vineri

Puradel, despre recensământ: „Noi nu deschidem ușa cortului nimănui, nici celor care vin cu recenzarea, dacă nu știu parola”. „Și care e parola?”. „Am venit cu zahăr, oloi și rom la litru”. „De ce nu vă place vouă să fiți recenzați?”. „Păi de obicei de câte ori ne ia careva la întrebări întâi ne pun cătușele la mâini”.

Sâmbătă

La examenul de titularizare sunt 1.312 candidați pe 37 de posturi. Șeful dascălilor mi-a explicat: „Concurența asta ar trebui să mă bucure, dar de fapt e semn că mai toate locurile sunt ocupate de profesori care produc analfabeți funcționali”. „De ce nu scoateți din nou toate posturile la concurs?”. „Și cine le mai dă șpaga de la titularizare înapoi?”.

Duminică

Ianoș și cu Păsztorul au fost niște vizionari. Dacă ei doreau ca numai Consiliul Județean să devină stațiune balneară, acum tot orașul va fi așa.


*
*