Retrospectiva săptămânii, prin ochii lui Bihorel: De ce e plin de iepuri în jurul Consiliului Județean

Luni

Vio către Ghiusi: „Să știi că e mișto să fii minoritar. Orice faceți, vă scuzați că sunteți asupriţi. Ați avut un petrolist care după ce a devalizat un sfert din județ s-a plâns în țara mamă că e discriminat pentru că-i ungur, nu pentru că-i hoț”. „Noi ținem la oamenii noștri. N-ai văzut că după ce s-au dezvăluit furăciunile de la Județ a sărit ca ars UDMR-ul? Mă mir că ambasada și reprezentantul la ONU nu au înaintat o notă de protest”.

Marți 

Dacă pe dealurile orașului au apărut mistreții, în jurul Consiliului Județean e plin de iepuri. Păstorul are o singură explicație: „De când au apărut în presă informații cu privire la mânăriile de la noi, precum și faptul că DNA-ul a intrat pe fir, am un morcov cât China. Nu mă mir că s-au apropiat iepurii de noi”.

Miercuri

Nae polițistul: „Au apărut niște hoți atât de dibaci încât populația ar trebui să se înarmeze”. „Dar voi ce treabă aveți în afară să vă gândiți la pensie încă de la absolvirea Academiei?”. „Dacă nu vreți arme, luați-vă câini! Deși cred că niște aligatori ar fi mai utili”.

Joi

Ianoș mi-a explicat: „Bine a făcut șeful nostru infractor când a cerut ca din banii SRI-ului să dăm vitamina D la toți copiii”. „Dar partidele primesc aproape 100 de milioane de euro! Ți se pare normal?”. „Păi după ce activiştii noştri au trăit cu stresul de a fi prinşi de DNA, am zis că e mai simplu să ne bucurăm direct de banii alocați de la buget”.

Vineri

Prefectul mi-a explicat de ce se închide Prefectura. „Se vor ține niște ședințe cu colegii din UE, că doar acum noi deținem președinția Uniunii. Și nu aș vrea să-i stingherim când muncim”. „Dar Consiliul Județean este în acelaşi sediu cu voi. Ei de ce nu se închid?”. „Păi ei, dacă nu muncesc, nici nu-i stingheresc pe invitați”.

Sâmbătă

Tanti Zoe pensionara, nemulțumită. „Am văzut că acum se poate plăti călătoria în tramvai direct cu cardul”. „Și ce vă deranjează?”. „De ce să nu putem valida călătoria și cu cuponul de pensie?”.

Duminică

Îndrăgitul Richard va avea spectacol la Teatru. Nu Balint, ci Clayderman, un tip la fel de talentat.


*
*