Retrospectiva săptămânii prin ochii lui Bihorel: Cum a scăpat Împăratul Vămilor de procesul cu șpaga pentru partid

Luni

Vio către Ghiusi: „Văd că El Lider Minimo al vostru a scos subvenția la motorină pentru camioane”. „Păi, acum au trecut alegerile, poate crește prețurile cât vrea”. „Dar nu îi e teamă că se vor revolta oamenii?”. „Unii se vor revolta, dar n-ai văzut ce sprijin popular are în UDMR? Îl aplaudă pe Orbán și dacă le zice că-i belește”.

Marți 

Împăratul Vămilor a scăpat de un proces nasol în care era acuzat că a luat 700.000 euro pentru partid. „Au crezut că o să mă agațe, dar le-am zis că habar n-aveam că banii pentru partid proveneau din evaziune fiscală”. „Și te-au crezut judecătorii?”. „Au demonstrat că sunt adevărați oameni ai Bisericii: au mers pe principiul crede și nu cerceta”.

Miercuri

Un ambulanțier mi-a povestit că din cauza fondurilor reduse caută soluții financiare. „Le-am spus șefilor că, dacă pe traseu găsesc fructe sau flori, ne oprim să le valorificăm. Așa că vom vinde socată și, dacă ajută Dumnezeu, culegem și niște prune pentru pălincă”.

Joi

Nae polițistul, despre Untold. „Avem de lucru până peste cap!”. „Mă gândeam eu că festivalul vă va face probleme. Veți spori efectivele de polițiști?”. „Nu neapărat. Vom aduce, însă, mai mulți câini care adulmecă droguri. Săracii, după trei zile de festival, două luni latră la lună, beți de cap”.

Vineri

Ianoș explică de ce nu-i de acord cu traseul centurii metropolitane. „Traseul gândit de Bolovan trece pe terenurile oamenilor, ceea ce e inadmisibil”. „Există și alte variante?”. Da, trei! N-au decât să facă drumul pe sub pământ, ca Boc la Cluj, sau prin aer. Iar varianta a treia ar fi să urmeze cursul Crișului și să-l facă pe sub apă”.

Sâmbătă

Șeful de la Aquapark a explicat: „Cei din Turda au zis că ne fac concurență și o să-i ducă pe toți clujenii la ei în bazine”. „Și nu vă temeți?”. „Până termină ei bazinele, noi am amortizat investiția. Și dacă tot suntem pe război, o să fac și eu o salină, ca să-i concurăm”.

Duminică

Aglomerație în vămi. Vin românii acasă să se felicite că au părăsit România!


*
*