Retrospectiva săptămânii prin ochii lui Bihorel: Cekescu explică de ce bagă milioane de euro la Diosig

Luni

Vio către Ghiusi: „Văd că liberalii sunt atât de disperați că vă promit toate ministerele, numai să rămână la ciolan. Veți accepta oferta?”. „Cred că mai tragem puțin de timp. S-ar putea ca peste două săptămâni să ne ofere și Ardealul”.

Marți 

De vorbă cu Cekescu: „Văd că băgați bani la greu în zona folclorică. Un bazin de înot acoperit, de 6 milioane de euro, la Diosig?”. „Ideea nu-i rea. Oamenii trebuie să învețe să înoate, pentru că în zonă s-au petrecut tragedii teribile în al Doilea Război Mondial. Zeci de soldați sovietici s-au înecat în pivnițele de vin ale localnicilor”.

Miercuri

Părintele Guzgan, despre noile măsuri de carantinare: „Cea mai mare bucurie a mea este că am rămas singura instituție neatinsă de măsurile epidemiologice. Mai era și Piața de vechituri, altă instituție puternică pe plan local, dar am auzit că în sfârșit o s-o închidă”.

Joi

Primarul din Binș, despre punerea sub acuzare pentru matrapazlâcurile cu echipa de fotbal: „De ce se minunează lumea? Minune ar fi fost ca eu să termin mandatul plecând de la Primărie acasă, nu la pușcărie. Aș fi fost primul primar din localitate fără pârnaie, de după revoluție”.

Vineri

Tanti Zoe pensionara a ajuns mare activistă vaccinistă: „Îndemn pe această cale, că alta n-am, pe toți pensionarii să se vaccineze, nu neapărat pentru sănătatea noastră, ci ca să-i facem în ciudă lui Cîțu”. „Nu înțeleg”. „El abia așteaptă să ne prăpădim, că orice pensie economisită e un ban în plus pe care pot să-l fure prin PNDL”.

Sâmbătă

S-a bătut în cuie cea mai proastă afacere a secolului pentru bihoreni: inelul metropolitan cu o bandă pe un sens și cu alta pe non sens. Bolovan a explicat: „E nevoie de această importantă bretea pentru ca țăranii din Hidișel să ajungă mai repede la Nojorid sau Oșorhei, fără să oprească la o bere în Băile Felix”.

Duminică

La ce vremuri trăim, nu știi unde să ții Ziua Morților, la Cimitir sau la Spitalul Municipal…


*
*