Retrospectiva săptămânii: Primăriile falimentare, aziluri pentru angajații rămași fără serviciu

Luni

Vio către Ghiusi: „A venit șeful chinezilor să adâncească colaborarea cu marele vostru popor de pustă”. „Problema e că, dacă Putin pierde războiul, o să putem să ne refugiem în China. Xi i-a promis lui Viktor că poate să se mute cu tot poporul în Asia, că are câteva cartiere nelocuite prin Beijing și Shanghai”.

Marți

Patronul unei firme a câștigat o grămadă de bani de pe Spitalul Municipal pentru că fostul manager s-a încordat și nu a vrut să-i plătească o prestație. Ex-managerul a explicat: „Abia aștept să iasă actualul manager la pensie și să-i iau locul. Atunci să vezi tu procese adevărate, cu toată lumea! Voi avea angajați mai mulți avocați ca medici”.

Miercuri

Beni Hill asfaltatorul face parcuri. Deocamdată, industriale. „La Ștei le fac un parc de toată frumusețea, să aibă unde munci cei care erau până acum pe plantația Suedezilor”. „În cât timp va fi gata?”. „Asta nu de mine depinde, ci de cum se mișcă Justiția, căci eu am de gând să mă contest pe mine însumi, din puterea obișnuinței”.

Joi 

Bolovan, despre primăriile care nu-și pot plăti utilitățile: „Un sfert dintre comunele județului nu-și pot acoperi cheltuielile din impozite”. „Păi, și atunci nu se impune o reformă administrativă?”. „Problema este că actuala clasă politică nu va desființa primăriile, ci mai degrabă le va transforma în aziluri pentru angajații rămași fără serviciu”.

Citește mai departe, pe www.eBihoreanul.ro!


*
*