Retrospectiva săptămânii: Odeonul ia măsuri faţă de Bolovanul mâncător de unguri

Luni

Vio către Ghiusi: „Nici nu știi cât de mult mă bucur că din turnul Primăriei se aude din nou Marșul lui Iancu”. „Dacă era după mine, puneam alt cântec frumos: Treceți batalioane române Carpații”. „Nu pot să cred!”.  „Să treacă de la noi spre București”.

Marți

Legumicultorii au protestat, pe bună dreptate, că peste terenurile lor trece noua șosea de centură a Binșului. Odeon a explicat: „Iar am ocazia să arăt că Bolovan e mâncător de unguri. Acum distruge solariile oamenilor care, spre norocul meu, sunt unguri”. „Care-i următoarea mișcare?”. „Îl bag la Consiliul de Combatere a Discriminării pe motiv că, de când e șef la județ, greierii fac doar gri-gri, nu și szürke-szürke”.

Miercuri

Nae polițistul, devastat: „Acum câteva nopți, un polițist de-al nostru, rupt de beat, în vârstă de 24 de ani, l-a bătut pe un prieten de-al său de l-a lăsat lat”. „De asta ești supărat?”. „Păi, bietul de el, riscă să fie dat afară tocmai acum, când mai are 2-3 ani până la pensie”.

Joi

Fostul șef al Consiliului de Administrație de la Aeroport, un car de nervi: „Nu-i e rușine lui Bolovan că vrea să facă terminal Cargo? La ce ne trebuie când avem unul la Debrețin? Dacă chiar i s-a făcut dor de Cargo, să cheme la un concert trupa rock de la Timișoara”.

Vineri

Rectorul Barney vrea ca în noul an universitar studenții să fie prezenți la școală în format fizic. „Dar nu ar fi mai bine să fie și în format psihic, adică să le stea gândul la ce predau profesorii?”. „Eu mă gândeam ca doar studenții să fie prezenți la cursuri, că de obicei profesorii oricum își trimit asistenții să predea”.

Sâmbătă

A venit Uber în oraș. Un vechi taximetrist s-a plâns: „Se duce dracului tradiția cu șoferul transpirat, în șlapi și maiou, fumând și cu manele date la maximum”. „Și cum o să-i contracarați, vă schimbați obiceiurile?”. „Mă gândesc că mai bine facem grevă”.

Duminică

După ce că s-a scumpit cu nesimțire curentul, se mai și întrerupe foarte des.


*
*