Retrospectiva săptămânii: New Medicul se gândește să preia și conducerea… PSD

Luni

Vio către Ghiusi: „Ai văzut că nimeni nu scapă de brațul înarmat al organelor noastre?”. „Adevărul e că ele sunt organe din cap până-n picioare, dacă au fost în stare să amendeze un surdo-mut pentru scandări”. „Păi, și organele sunt nişte mutalăi, dar să vezi ce guiț au. Oricum, mă aștept să-i amendeze și pe cei de la Asociația Nevăzătorilor care stau cu pancarte pe care scrie «Vă vedem»”.

Marți

New Medicul a ajuns director mare la Spitalul Orăşenesc. „Cei de la PSD ziceau că-s în stare de orice. Acum le-am demonstrat: și la Casa de Sănătate, și la Consiliul Județean, și manager la Spital!”. „Mai ai și alte locuri pe care să le conduci?”. „Dacă mă enervează Ianoș, preiau și conducerea PSD-ului, numai așa va fi liniște în județul acesta”.

Miercuri

La Sorbonica au venit niște tinichigii. „Ce faceți pe aici, le puneți streașină?”. Șeful lor, un mustăcios cu cal și pălărie, m-a lămurit. „M-au chemat marii dascăli de aici să le confecționez niște budigăi de tablă zincată”. „Pentru ce?”. „Mi-au zis că vor să aibă spatele asigurat, că vin ăia de la ARACIS și va fi vai de curu’ lor”.

Joi

Dentistul liberal nu a renunțat la luptă: „Le-am spus celor de la Județ că e necesar să implementăm proiectul de igienă a peisajului. Nu se poate să lăsăm rahații să zacă nestingheriți prin poienile noastre frumoase”. „Dar cu agentura lor de presă ce ai avut?”. „Păi, și la ei se pune problema de igienă a peisajului”.

Vineri

Nae polițistul, supărat pe șoferi: „În mai puțin de o săptămână trei ambulanțe au fost bușite de niște indivizi care se pretind șoferi”. „Păi, la ăștia e prea puțin să li se ia carnetul. Nu-și dau seama că ar putea fi ei în situația să aibă nevoie de ajutor?”, m-am revoltat şi eu. „Am să propun ca șoferii care lovesc ambulanțele să fie duși la spital cu căruciorul de butelii”.

Sâmbătă

Jale mare la Consiliul Județean. Șeful gargaragiilor, în panică: „Fraierii ăștia de consilieri ridică mâna la ședință de parcă le-ar curge sânge din nas. Auzi tu, de-acum înainte trebuie să trecem tot ce cheltuim pe site”. „Și ce te deranjează asta?”. „Păi să vadă toată pulimea pe ce strică domnul președinte banii contribuabililor? Să afle că are fotograf în trei schimburi, pedichiurist, coafeză și machieuză?”.

Duminică

Cum dracu’ să trecem la ora de vară acum, când încă e iarnă?


*
*