Retrospectiva săptămânii: Nae polițistul s-a enervat pe carantinații care vor caviar

Luni

Vio către Ghiusi: „Pandemia asta e o excelentă ocazie pentru Orbanul vostru să instaureze dictatura. Cică dacă bagi o minciună în presă, riști să faci 5 ani de pușcărie”. „Stai că încă nu s-a ajuns la acuzații de omisiune de denunț și crimă împotriva statului iliberal”.

Marți

De vorbă cu proprietarul unui hotel. „Excelență, acum, pe foamea asta, ați refuzat să cazați românii veniți de peste hotare?”. „Adevărul este că mă bătea gândul să-i cazez la mine, numai dacă aveam de gând să-mi demolez hotelul. În două săptămâni de carantină mă trezeam cu un hotel decapotabil”.

Miercuri

Nae polițistul, nervos. „Auzi, mă, ne cer valorile din carantină să le dăm caviar la micul dejun și langustă la cină”. „Și le-ați dat?”. „Încă nu. Am oprit curentul, aștept să se termine bateriile din telefoanele lor și apoi le dau micul dejun și cina, că nu mai au cu ce ne filma”.

Joi

Juji era puțin îngrijorată. „Acum, că se apropie Paștele, mi-e frică să nu vină tâmpiții ăia cu stropitul”. „Dar nu-i păcat să se renunțe la un așa frumos obicei?”. „Tu nu vezi că a înnebunit lumea?! Acum toți vor să te stropească cu clor sau cu soluție pe bază de alcool”.

Vineri

Puradel: „O să ajungem de râsul Europei dacă mai facem asemenea prostii”. „La ce te referi?”. „Acum ne-am trezit și noi să trimitem medici și asistente în Italia?”. „Păi, ce-i cu asta? Nu e chiar acum vârful pandemiei?”. „Acum, când mii de specialiști și consângeni de-ai mei au trebuit să părăsească cizma? Vreți să-și schimbe italienii părerea despre români?”.

Sâmbătă

Soborul a decis cum se vor desfășura ceremoniile de Paște în acest an. „Slujba va fi în spațiul virtual. Împărtășania se va face online. Binecuvântarea exclusiv pe Facebook. Iar, ca să recuperăm, la anul popa va trece de cinci ori cu crucea acasă pe la credincioși”.

Duminică

Barney și gașca de la Sorbonica vor și ei 500 de euro în plus la salariu. Doar sunt doctori, nu-i așa?


*
*