Retrospectiva săptămânii: În vremuri de pandemie, singurul prea fericit din țară cobește cu „poarta cerului”

Luni

Vio către Ghiusi: „Uite, ați reușit să primiți certificate de naștere, căsătorie și deces și în limba maternă”. „Scopul principal este altul. Acum se pot oficia și căsătorii în limba maternă. Asta ne mai dă o șansă să declarăm căsnicia lovită de nulitate dacă nu ne place mireasa”.

Marți

Singurul prea fericit din țară a venit să sfințească măreața catedrală. Deși le-a atras atenția oamenilor să păstreze distanța, aceștia s-au cam bulucit la eveniment. Patriarhul a spus despre catedrală: „Aceasta este o poartă a cerului”. Gura preafericitului adevăr grăiește: la înghesuiala aia s-ar putea să devină, pentru participanți, poartă la propriu.

Miercuri

Șeful Poliției, despre alegeri: „S-a spus despre noi că suntem un neam de diasporeni, că avem 4 milioane de căpșunari”. „Și nu-i așa?”. „Nu. În principal suntem un popor de flotanți. Cum se apropie alegerile, cum se bagă 50 de flotanți în două camere pe la țară. Să-i mai aud pe alții că se plâng de lipsă de spațiu!”.

Joi

La Sorbonica s-au făcut schimbări majore. S-au schimbat decanii între ei. Barney a explicat. „Cum sistemele moarte se caracterizează prin lipsa de mișcare, am decis ca la noi totul să rămână pe loc”. „Dar tot ai schimbat patru decani”. „Era și cazul, că de 25 de ani îi țineam împăiați și începeau să se prindă și poștașii care le aduceau pensia”.

Vineri

Vicele a lansat operațiunea Trotineta. „Se pot închiria trotinete, chiar și pentru cei care nu au dat în mintea copiilor”. „Înseamnă că traficul de mașini se va reduce”. „Orice soluție generează noi probleme. Acum, pe lângă pistă de biciclete, va trebui să facem și pistă de trotinete”.

Sâmbătă

Ianoș, supărat pe fostul lui șef de la București: „Eu înțeleg că Ponta e în alt partid, dar să mă facă de rahat și să spună că nu intru în Consiliul Județean, nu mă așteptam! Mai ales între noi, plagiatorii…”.

Duminică

Crișul Negru a fost poluat cu bere. De atunci, zilnic beau sătenii apă de râu la halbă.

(sursa foto: basilica.ro)

1

1 Comentariu

*
*

  1. >> Postat de Gal Eleonora | 28 septembrie 2020 08:32

    Mircea, nu ne dezamagesti nicicind. Jos palaria!