Retrospectiva săptămânii: Ianoș povesteşte cum a reușit să nu facă nimic la putere vreme de trei ani

Luni

Vio către Ghiusi: „Sper că acum sunteți mulțumiți că l-am adus pe pianistul vostru”. „Mulțumiți și nu prea. Și acum suferă Păstorul că n-au putut carele alegorice să mărșăluiască pe bulevardele voastre sparte. Că doar nu era vorba de care de luptă, chit că nici asta nu ne-ar fi deranjat…”.

Marți

Bolovan, tot un zâmbet, cu gândul la guvernanți: „De doi ani Guvernul dă legi prin care fură banii municipiilor. Iar acum mai bine pierd bani europeni decât să ajungă la cele care au proiecte gata scrise”. „Și care-i soluția?”. „Să ajungem la putere. Promit că-i aduc în București pe toți angajații centrului de transfuzie. Că va curge sânge…”.

Miercuri

Ianoș, despre lipsa rețelelor de gaz din viitoarele parcuri industriale: „Nu avea rost să ne grăbim cu gazul, că și parcurile industriale sunt încă la nivel de iluzii”. „Cum ați reușit să nu faceți nimic în trei ani?”. „Ne-am selectat. La aeroport l-am pus pe nenea Zoo, iar de gaz se ocupă unul picat din cer de la Pro-Democrația. Cu ei, falimentul e ca asigurat”.

Joi

Nae polițistul, despre accidentele de pe DN1: „Cred că singura soluție este să punem pe toată șoseaua parapete de beton”. „De-a lungul întregului drum?”. „Nu, transversal”.

Vineri

Fostul director de școală a fost salvat de pușcărie din neglijența unei judecătoare: „Sunt fericit, în sfârșit rezultatele muncii dascălilor își arată roadele”. „Cum adică?”. „Păi, la ce elevi de toată jena livrăm noi facultăților, nu-i de mirare că ies așa mari specialiști în drept”.

Sâmbătă

Cu un participant la concursul de vioară cu goarnă: „Te felicit că ești un păstrător al tradițiilor. De când cânți la vioară?”. „De când muream de foame dacă nu mergeam pe la nunți”.

Duminică

Șefii de la Direcția Sanitar-Veterinară au anunțat că pesta porcină se extinde, dar n-au vrut să ne spună și unde. O fi prin birourile lor.


*
*