Retrospectiva săptămânii: Demisul de la Colegiu are probleme și cu… Centrul Budhist

Luni

Vio către Ghiusi. „Bine că la voi, la fiecare sărbătoare, opriți TIR-urile, de se face coadă până la Ciuperca!”. „Asta din cauză că vrem ca șoferii voștri să coboare toți sfinții pe vameșii noștri de Paște și Bobotează”.

Marți

Demisul de la Colegiu: „Am avut dreptate să scurtez orele. Așa au timp și elevii să meargă la câte un marș de protest, iar la ora 14 sunt acasă”. „Lucrurile se vor opri aici?”. „Cred că-i pun să protesteze și împotriva Centrului Budhist. Am auzit că ăia se ocupă cu meditațiile, ori astea sunt monopolul nostru”.

Miercuri

Puradel, dispus să meargă la CEDO. „Un cosângean a furat capacele de canal și pentru asta l-au băgat la pușcărie!”. „Doar pentru atât?”. „L-au încadrat la activități contra libertății și demnității umane. După ce a scos capacele, mulți oameni au ajuns, din cauza lui, la Canal”.

Joi

Locuitorii din Nojorid s-au declarat localitate turistică de tip caraibian. Primarul a explicat: „Deocamdată suntem numai pe jumătate stațiune caraibiană. E drept că nu avem plajă și hoteluri de lux, dar de tornade nu mai ducem lipsă”.

Vineri

Patronul unei crescătorii de pui a trebuit să lichideze jumătate din zburătoare pe motiv de gripă aviară, chir că erau sănătoase. „Și pe tâmpiții din minister care au dat ordinul nu-i schimbă nimeni?”, l-am provocat. „Nu ei sunt tâmpiți, ci noi, că-i mai suportăm, deși vede toată lumea că ne-au luat degeaba piuitul”.

Sâmbătă

Nae Polițistul, descumpănit că vaccinarea și-a pierdut din elan. „La intrarea în țară nu vor să se vaccineze. Acum am făcut dispensar și pe marginea drumului, că dacă are unul vreo pană, poate se și vaccinează”. „Voi să puneți doctorii nu pe marginea drumului, ci în șanț, că acolo e grosul populației care nu se vaccinează!”.

Duminică

Paradoxul celui mai tare liceu din județ. Gojdu a făcut liceul la Eminescu, dar Eminescu nu a făcut liceul la Gojdu.


*
*