Retrospectiva săptămânii: Cum își va dubla timpul de muncă noua viceprimăriță a orașului

Luni

Vio către Ghiusi: „Ai văzut ce mulțime de realizări are Bolovan? I-au trebuit cinci ore să arate câte a făcut în ultimii doi ani”. „Asta se cheamă pierdere de timp. Păi, Păsztorul nostru, la bilanțul de patru ani, ar fi terminat spiciul cu realizările în 20 de secunde”.

Marți

Noul viceprimar vine din învățământ. „La aflarea veștii că sunt directoare de liceu, pe jumătate din consilieri i-au apucat transpirațiile, amintindu-și de chinurile prin care au trecut la școală”. „Ce promisiuni le faceți concetățenilor?”. „Eu nu obișnuiesc să-mi fac selfie, așa că durata de muncă a viceprimarului se va dubla”.

Miercuri    

Birtașul a schimbat tactica: „Decât să-i expropriez pe oameni și apoi să le dau banii, mai bine le dau banii direct. Așa nu mă mai înjură decât cei plătiți pentru asta”. „Dar chiar faceți minunea aia de parc în Nufărul?”. „Insist să amplasăm o seră tropicală, să vadă copiii noștri de pe acum în ce climă vor trăi peste 40 de ani”.

Joi

Nae polițistul, despre scandalul cu pensiile speciale: „Vor să ne taie pensiile mizerabile de 2.000 de euro pe lună! Asta-i răsplata după 20 de ani de muncă pe brânci!”. „Cum adică pe brânci?”. „Păi, nu l-ai văzut pe colegul nostru fotografiat gol, cum muncea pe brânci alături de altă colegă a noastră?”.

Vineri

Vești proaste pentru SMURD-iști. Se pun GPS-uri pe mașini, pentru supravegherea consumului de carburanți. Un ambulanțier revoltat mi-a explicat: „O să ne impute benzina, dar nu-i vina noastră. Că noi o folosim nu doar la mașină, ci și la anumite boli, contra păduchilor, de exemplu”.

Sâmbătă

Tanti Zoe pensionara, ușor amuzată: „Maică, văd că la Casa Darvas La Roche joi este ziua Ceaiului Burghez. Doamnele se adună acolo ca pe vremea burghezo-moșierițelor”. „Și ce-i cu asta?”. „Păi, abia 20-30 de femei din oraș beneficiază de asta. Celelalte își iau ceaiul de la soți și iubiți”.

Duminică

Un director din CNAIR a fost reținut pentru luare de mită. Doar unul.


*
*