Retrospectiva săptămânii: Cu fostul șef al vămilor, despre revoluționari și revoluție

Luni

Vio către Ghiusi: „Am văzut că la Marghita oamenii voștri împreună cu ai lui Bolovan îi bat cuie-n talpă primarului”. „Dacă în capitala de județ relațiile sunt mai reci, pe la țară nu contează partidul, că toți au o singură doctrină: jaful”.

Marți

Fostul șef al vămilor a fost exclus din rândul revoluționarilor: „Am auzit și eu că m-au dat afară. Niște rătăciți! Eu am fost mereu un revoluționar. Păi, ce Revoluție am făcut eu în vămi și pe la partid, nici Lenin și Che Guevara nu au făcut!”.

Miercuri

Nae Polițistul, despre cum a fost prins ucigașul care își bătea iubitele. „Doi cetățeni responsabili au anunțat organele, motiv pentru care i-am premiat”. „În ce a constat premiul? În bani?”. „Le-am dat o plachetă și o poză cu drapelul de luptă al Poliției, plus că le-am umplut podul cu mulțumiri”.

Joi

Noi nu doar pacienți trimitem la Cluj, ci și talente. La Românii au talent, un tânăr absolut genial a luat marele premiu. Profesorii din Cluj au explicat: „Dacă rămânea la voi în oraș, azi dansa doar în echipa de step a clasei. Degeaba vă zbateți, la școală vă dăm clasă, de la clasa I până la masterat”.

Vineri

Bolovan, luat cu asalt de șefa pictorilor, care i-a cerut ajutorul, deși problema era la primar. „Știu că ține de primar, dar altfel scrie lumea de tine dacă faci spectacol la șeful județului. Galeria veche nu-i bună, că-i joasă și din cărămidă, aia nouă nici atât, că-i din sticlă”. „Zi-le să facă una înaltă și din wolfram”, i-am sugerat.

Sâmbătă

În Consiliul Local, pesediștii au cerut înființarea unor piețe volante. E prima oară când nu cer gratuități. Liderul lor a explicat: „Vom face o opoziție la sânge, motiv pentru care ne-am gândit să ținem conferințele chiar în incinta Centrului de transfuzii. Avem niște piețe care sunt tot mai goale din cauza hipermarketurilor? Nu-i nimic, mai facem și din alea volante, să se împiedice cetățenii de ele”.

Duminică

Poliția susține că s-a înregistrat primul accident de trotinetă. Fals! Primul a fost acum 60 de ani, când mi-am dat cu trotineta peste glezne.


*
*