Retrospectiva săptămânii: Cât de rău a lovit Covidul echipa de bascheți a orașului

Luni

Vio către Ghiusi: „Văd că v-ați opus votării strategiei culturale a județului. Tot timpul sunteți nemulțumiți”. „Păi, în primul rând strategia e defectă dacă a constatat că 40% dintre spectatorii de Teatru și Filarmonică vin de la țară”. „Voi aveți alte cifre?”. „La Filarmonică singura persoană care a venit de la țară e femeia de serviciu”.

Marți

Barney, rectorul etern al Sorbonicii, un car de nervi: „Nu-l credeam pe Bolovan așa pervers. A făcut conferință de presă cu stadiul lucrărilor la Centrul pentru Învățământ Special”. „Și ce-i rău în asta?”. „Că ne arată pisica. În inima campusului Universității, el bagă concurență la oamenii noștri de știință”.

Miercuri

Puradel, supărat: „Auzi la ei. O să folosească la țarcurile pentru gunoi inteligența artificială. Păi, când vin neamurile mele să spargă ușile ca să poată scotoci gunoiul, o să vadă ei ce înseamnă inteligența naturală contra cea artificială, sprijinită de o rangă suficient de mare!”.

Joi

Un highidiș, după ce justiția a permis desființarea ansamblului folcloric: „E neplăcut pentru mine să intru din nou în concediu medical vreo cinci ani”. „Dar ce boală ai?”. „Am boală pe Bolovan, că nu mă lasă să ies la pensie de la stat”.

Vineri

S-au mărit salariile în Primărie. Birtașul a explicat: „Am ajuns ca oamenii noștri să câștige jumătate față de un funcționar de primărie comunală”. „Păi, de ce?”. „Acolo toți angajații sunt neamuri, iar dacă primarul nu le dă câți bani vor, ajung la partaj”.

Sâmbătă

Echipa de bascheți a învins în Portugalia. Pe teren, dar nu și pandemia, căci mai mulți jucători au fost afectați de Covid. Președintele clubului a explicat: „Deși pare o boală banală la prima vedere, pe noi ne-a afectat puternic. Jumătate din lot este în categoria de vârstă vulnerabilă, peste 50 de ani, așa că exista pericolul spitalizării”.

Duminică

Grevă la CFR. Călătorii nici n-au băgat de seamă, căci trenurile au avut aceleași întârzieri.


*
*