Retrospectiva săptămânii: Blonda lui Ianoș explică de ce a căzut în dizgrație

Luni

Vio către Ghiusi: „Ai văzut ce mari manageri aveți voi la Județ? Păstorul, după ce a tocat în plus 5 milioane de euro pentru angajări, va trebui acum să dea afară oameni”. „Mie mi se pare că e foarte deștept. Întâi a angajat 50 de hoaveri, acum dă afară vreo 150 de avrami ianci, după care mai angajează 50 de soldați credincioși UDMR-ului”. „Păi, el face ce vrea acolo?”. „Da. Sub ochii umezi ai lui Ianoș și ai lui Ciuri Buri”.

Marți

Tanti Zoe, fericită: „Dacă mâine ar fi alegeri, tot pe comuniști i-aș vota!”. „Ce v-a apucat?”. „L-ați văzut pe ăla de la Camera Rebutaților care a spus clar că pe ei îi doare-n bască de autostrăzi? Vor doar să mărească pensiile și salariile”. „Dar vi se pare normal să nu avem autostrăzi?”. „Păi, când o să-i urce lumea pe garduri, crezi că pesediștii vor fugi cu mașinile în Brazilia? O s-o șteargă cu avioanele private…”.

Miercuri

Puradel era nervos, ba de-a dreptul scandalizat: „Ticăloșii de la Sorbonica nu mai asigură locuri din oficiu pentru țigani. Revoltător! Peste 50 de ani, când vom fi deja majoritari, o să ajungem să ne alfabetizeze gagiii”. „De ce ți se pare anormal?”. „Pentru că, după ce că avem o țară coruptă fără corupți, acum avem la Sorbonica țigănie fără țigani”.

Joi

Blonda lui Ianoș a căzut în dizgrație. „Ce pățiși, fato? Am auzit că Steluța Bau Bau e în grațiile masculului Alfa de la PSD”. „Mă jignești! Diferența între mine și ea e ca între pedofilie și necrofilie. Eu am alte idealuri în ce privește bărbații: îmi plac ăia cărunți, burtoși și știrbi”. „Dar e adevărat că a fost ceva între tine și șefu’?”. „Da, între noi a fost biroul. Mai exact Biroul organizației județene. Și-ți mai atrag atenția că nu-i același lucru să-ți tragi secretară sau să-ți tragi secretara”.

Vineri

Festivalul de tradiții medievale în Cetate. Șefa de acolo mi-a povestit. „Manifestația nu a costat foarte mult. Ca să le arătăm oamenilor cum se trăia în Evul Mediu, pur și simplu am adus niște cetățeni obișnuiți din Gorj, Vrancea și Mehedinți. Să vadă lumea cum se îmbrăcau și se comportau oamenii acum câteva sute de ani”. „Dar din Teleorman nu ați adus material didactic?”. „Nici pomeneală. E vorba de Evul Mediu. Când tema va fi comuna primitivă, îi aducem şi pe cei din Teleorman”.

Sâmbătă

Ciomârtanul, omul lui Laci bacsi, în extaz: „Știam că justiția îmi va da dreptate. Am contestat amenda dată de miliția locală fiindcă am pus plăcuțe bilingve cu numele străzii. Iar domnii judecători au anulat-o, spre disperarea organelor”. „Asta înseamnă că poți trece la dubla denumire în tot orașul…”. „Așa am să și fac. Deja combinatul de fier din Dunaujvaros a dublat producția, că e nevoie de material, nu glumă”.

Duminică

Au apărut pe piață prezervative găurite. Distribuitorii, în loc să le retragă, le vând acum ca strecurători.


*
*