Retrospectiva săptămânii: Birtașul explică cum e cu mobilitatea în Oradea sufocată de șantiere

Luni

Vio către Ghiusi: „Văd că UE vrea să vă taie banii pentru că ați făcut cele mai mari fraude cu fondurile europene”. „Îți dai seama acum de ce ne opunem noi școlilor mixte? De ce ne zbatem pentru segregare? Deja se văd urmările influenței românești asupra noastră. Am început să furăm mai mult ca voi!”.

Marți 

De săptămâna mondială a mobilității l-am abordat pe Birtaș, în contextul în care totul pare o glumă proastă, adică să vorbești de mobilitate într-un oraș blocat de construirea pasajelor subterane. Primarul, impasibil: „M-am implicat enorm pentru creșterea mobilității”. „Prin banda aia suplimentară de șosea de pe Calea Averescu?”. „Nu, dar fac genuflexiuni și stretching, să-mi crească mobilitatea”.

Miercuri

Muzeografii au prezentat descoperirile excepționale din peșterile Județului. „Am găsit artefacte uluitoare, schelete perfect conservate, vestigii unice”. „Văd că vă mână pasiunea pentru meserie”. „Nici vorbă! Noi am căutat spații de cazare, că la ce prețuri vor fi la utilități, numai peșterile ne mai salvează”.

Joi

Păsztorul a explicat ce fac oamenii săi de la Ape: „Nimic! Bani de baraje nu avem, așa că ne mulțumim să luăm salarii și, pentru cei care fac febră dacă nu fură ceva, mai renovăm niște cantoane”.

Vineri

A fost convocat Consiliul Local ca să poată face o investiție foarte mare: montarea de insule pentru colectarea gunoiului, mult mai curate și mai greu de distrus. Șeful de proiect a explicat: „Pe lângă că totul va fi mult mai curat, vrem să demonstrăm că aici, în orașul nostru, am fost și vom fi o insulă de latrinitate”.

Sâmbătă

Preasfințitul Kilowat Iluminatu’, despre Ordonanța Energiei dată de Guvern: „Păcătoșii ăștia au uitat să compenseze curentul pe care-l consumăm noi în biserici. E scandalos”. „Dar ați făcut un calcul cât vă costă curentul?”. „Enorm. Femeile în vârstă se tot plâng că, dacă nu închidem ușa, le trage curentul și din cauza asta pierdem enoriași la liturghie”.

Duminică

În oraș s-a ținut un concurs de șah rapid. A fost atât de rapid că nici nu l-am văzut.


*
*