Realitate de partid: Tinerii liberali fac pe ziariștii la Realitatea de Oradea

Politicienii, mai nou, nu se mai chinuie să convingă jurnaliștii, ci scriu ei înşişi știrile. După ce ani de zile cel puţin două site-uri de ştiri locale s-au dovedit a fi, de fapt, goarne de partid ale UDMR şi PSD, mai nou exemplul acestora a fost urmat şi de PNL-işti.

Aşa se face că în mulţimea de portaluri de uz local a apărut, mai nou, şi realitateadeoradea.net, parte din rețeaua postului Realitatea TV. Cei doi autori care semnează știrile n-au, însă, nicio treabă cu jurnalismul, ci fac propagandă: Bogdan Pater, președintele Tineretului Național Liberal din Bihor și concomitent consilier parlamentar în slujba senatorului Cornel Popa, şi Alexandru Bundaș, consilier parlamentar pentru deputata Florica Cherecheș.

Deşi plătiţi de politicieni, cei doi o fac acum şi pe jurnaliştii. Joia trecută, Bundaș, care semnează Alexandru B., a scris tocmai despre propria șefă, Florica Cherecheș, pe care a descris-o ca fiind „cel mai activ parlamentar al județului”.

Vineri, BIHOREANUL i-a cerut explicaţii lui Bogdan Pater, unuia dintre cei mai activi tineri liberali, dar acesta s-a făcut că nu înțelege nepotrivirea dintre cele două meserii. Totuşi, la scurt timp după, numele autorilor știrilor au dispărut de pe site, fiind înlocuite cu o semnătură colectivă şi anonimă – „Realitatea Oradea”. Dar e bine să se știe a cui realitate…

1

1 Comentariu

*
*

  1. >> Postat de XTC-1 | 27 iulie 2018 15:20

    Bogdan Pater, lol. Omul a carui experienta profesionala e pe nicaieri; reiese din CV-ul lui public. Bine ca e in politica si cel mai probabil in urmatorii ani o sa il vedem europarlamentar; are cine sa-l propulseze. Ai ce face? N-ai ce face.