Puiu Lascău mi-a trimis scrisoare de la răcoare din Arizona

După ce a încercat să se sustragă unei condamnări de 3 ani, fostul şef al Finanţelor bihorene a fost capturat în Phoenix, Arizona. Prin intermediul unui gardian de origine română am reuşit să primim un mesaj de la el:

„Fraţilor, cine mai zice că am ajuns la răcoare îl bag în mă-sa cu şi fără cratimă. Aici sunt 55 de grade şi toţi negrii stau dezbrăcaţi până la brâu. Din păcate pentru noi, albii, de la brâu în jos. N-au trecut nici 24 de ore de la încarcerare şi am înţeles motivaţiile apartheidului.

Nu credeam că o să ajung să aştept mutarea la Jilava şi nu pricep nici acum de ce am fost atât de prost să mă ascund tocmai în ţara în care oamenii sunt mai supravegheaţi decât eram noi pe vremea Securităţii.

Ehei, dacă fugeam în America de Sud azi jucam cruce cu copiii foştilor nazişti. Nu-mi pierd speranţa, ştiu că sunt nevinovat mai ales după ce am văzut ororile pentru care au fost acuzaţi cei 28 de colegi de pat.

Pentru cei care se întreabă cum de m-au prins am un singur răspuns. S-a pus o recompensă de 100 de mii de dolari pe capul meu şi am vorbit cu gazda mea să mă denunţe, cu condiţia să-mi dea jumate din sumă.

P.S. Americanii sunt proşti grămadă. Deşi toţi pârnăiaşii sunt din Phoenix, n-au auzit de trupa de muzică a lui Nicu Covaci”.


*
*