Puiu cel dur: Ioan Lucian se ceartă cu AIO pe sediul din Cetate

Obraznicul mănâncă praznicul, spune o veche zicală. La nici doi ani după ce s-a aflat la un pas de a fi scos în stradă de către Administraţia Imobiliară Oradea pentru neplata chiriei şi a facturilor de utilităţi în fostul sediu din Pasajul Vulturul Negru, Ioan Lucian, preşedintele Federaţiei Patronilor Bihor, se ia de piept cu municipalitatea.

După ce FPB s-a mutat în centrul de afaceri din Cetate (unde Primăria a investit 4 milioane de euro în amenajări, mobilier şi birotică), Puiu, cum îi zic prietenii, refuză să semneze contractul de închiriere, nemulţumit fiind că durata închirierii e de doar 2 ani şi nu 15, cum şi-ar dori, pentru a se putea lăfăi pe termen lung în spaţiul oraşului.

Tărăgănările care ţin deja de o lună vor lua sfârşit, într-un mod sau altul, joia aceasta, când expiră termenul limită al notificării trimise Federaţiei Patronilor de către contabilii AIO pentru facturi de 16.500 lei, reprezentând chirii şi utilităţi lăsate neachitate la fostul sediu.

Dacă datoria nu va fi stinsă până la sfârşitul lunii, Puiu are toate şansele să nu mai semneze contractul de închiriere deloc. Ba chiar din contră, să-şi ia zborul din Cetate…


*
*