Primăria face din țânțar armăsar

N-am să înțeleg niciodată de ce licitațiile se fac în ultima clipă, când iarna bate la ușă, când pică dealul peste noi, când țânțarii sunt gata să ne devoreze. Abia acum ne-am trezit că licitația pentru desemnarea firmei care se va ocupa cu deratizarea este contestată.

Timp de câțiva ani a existat o firmă care și-a făcut onorabil treaba, așa că nu au prea fost reclamații cu privire la dezinsecție. La reînnoirea licitației firma cu pricina nu s-a mai prezentat, din câte se pare din motive financiare. Adică municipalitatea oferă bani puţini pentru treabă multă.

Dacă birocrații din România primesc salarii duble, fără ca măcar cetățeanul să simtă o mică îmbunătățire, de ce nu acceptă că și salariile drumarilor, ale constructorilor și ale deratizatorilor ar trebui să crească şi dacă nu nesimțit de mult.

Prin urmare sunt sceptic că firma câștigătoare a deratizării va putea face treabă bună cu bani puțini, mania ieftinelilor se va întoarce împotriva orădenilor și văd că edilii nu renunță la această strategie falimentară.


*
*