Pompieri de pluş: Pompierii angajaţi de CET n-au reuşit să stingă un incendiu izbucnit la cazane

Angajaţii CET-ului din Şoseaua Borşului se tem să se mai apropie de cazanele centralei.

Muncitorii spun că avariile tot mai grave, care vor deveni şi mai dese odată cu venirea iernii, îi pot pune în pericol şi sunt cu atât mai îngrijoraţi cu cât miercurea trecută unul dintre transformatoarele electrofiltrelor a luat foc, iar pompierii firmei Vispo, angajaţi luna trecută de Electrocentrale, şi-au prins urechile în furtunurile de incendiu.

Pe lângă faptul că a durat cam 10 minute până ca pompierii unităţii să răspundă la telefon, aceştia nici nu au ştiut unde să intervină, fapt pentru care au trebuit alertaţi pompierii militari.

Incendiul, în care au ars cam 300 de litri de ulei de transformator, a fost stins în cele din urmă fără probleme, dar asta nu înseamnă că energeticienii sunt mai liniştiţi.

La ce pompieri au, până vin ajutoarele, la un nou incendiu vor trebui să lupte singuri cu flăcările…

1

1 Comentariu

*
*

  1. >> Postat de ceta | 16 octombrie 2015 16:34

    Mai postez o data ce am mai scris in 07.10.2015 despre acelasi subiect… Dar se pare ca nu le citeste nimeni.
    Mai bine nu cobeam…

    In 28.05.2015 am scris urmatorul comentariu la un articol despre intentia stanelului-ionelului necula de a aduce sa faca pe pompierii la CET Oradea o firma din Braila natala!: „AVIZ (de la) POMPIERI ! Pompierii sa-i testeze pe cei de la firma SPP Vispo Braila, inainte de a le da avizul, daca au habar si stiu sa intervina in caz de incendiu la transformatoarele de mare putere din CET (trafo 25 sau 50 MVA), sau la podurile de cabluri (…), sau la rezervoarele de pacura, sau la cele de carburanti, sau la instalatiile de gaz, sau la cele de hidrogen, sau… sau la multe altele de acest fel pe care le are CET-ul. Atentie! Apararea impotriva incendiilor nu se poate realiza cu amatori!(…). Paza se mai poate face si cu amatori, adica cu boactari, dar PSI-ul nu!(…). Numai cine a vazut arzand un trafo cu 20 de tone (adica peste 20.000 de litri) de ulei in el intelege despre ce vorbesc.” In aceasta dimineata a ars un transformator cu doar 300 litri de ulei, nu cu 20.000 de litri si ati vazut ce deranj a fost! Dar se poate intampla oricand sa ia foc un mastodont din asta (eu am vazut cu ani in urma!)si atunci nu stiu pe unde scoatem camasa. Nici CET-ul, nici Primarul, nici orasul! Si vine iarna! Cu centrala noua inca negata, nefunctionala! Atunci sa vedeti deranjul! Dar sa nu cobesc iarasi… Norocul nostru, si-al CET-ului, este ca in Oradea avem o unitate de pompieri exceptionala! Dar pompierii ne pot apara de foc, nu ne pot da caldura… Adica nu pot face termoficare. Intre noi fie vorba, nici noul CET nu va putea asigura termoficarea (nu termia, ca nu se zice termie, ci termoficare; termia-i una, termoficarea, alta! Uitati-va in DEX ! Ati priceput mai „specialistilor”?) orasului in forma in care este conceput si realizat, dar asta este doar o parere personala…