Parcare cu taxare: Şoferii care îşi lasă maşinile în curtea Primăriei nu mai au gratuitatea de 30 de minute

„Ce-i ieftin nu merită”, spun englezii, dar şi primarul Ilie Bolojan. De câteva săptămâni, municipalitatea a anulat gratuitatea acordată pentru prima jumătate de oră şoferilor care îşi lăsau maşina în curtea interioară a Primăriei.

Măsura a fost luată după ce o componentă electronică a sistemului care ridica şi cobora bariera s-a defectat, astfel că aceasta n-a mai putut fi acţionată automat, iar parcarea a ajuns să funcţioneze contra-cost cu regim de staţionare limitată la 2 ore şi cu taxare la parcometru.

Obişnuiţi să plătească abia la ieşire, şoferii nu au părut însă foarte impresionaţi de măsură, până nu au început să curgă amenzile pentru staţionarea fără plată.

Oricum, şi înainte, termenul de 30 de minute le era insuficient să-şi rezolve toate treburile pe la Primărie.

De regulă, cam atâta durează statul la coadă, „interviurile” cu funcţionarii şi inventarierea documentelor necesare pentru a obţine un certificat de urbanism sau o autorizaţie de construire…

1

1 Comentariu

*
*

  1. >> Postat de Cristian B | 24 noiembrie 2015 09:29

    Ar fi foarte interesant de studiat sistemul de taxare a parcarilor din Sibiu unde cu 1 leu poti parca mai multe ore chiar in centrul orasului plus ca daca ai noroc poti gasi loc de parcare gratuita timp de doua ore.