Nu vă îmbolnăviți până la licitarea ambulanțelor!

Dacă aveți vreo urgență medicală, vă sfătuiesc să luați tramvaiul, că s-ar putea ca ambulanța să fie deja un sport extrem. Mașini care au către un milion de kilometri parcurși nu mai reprezintă siguranță în trafic dar, din păcate pentru noi, ele nu vor fi schimbate până nu se stabilește cine va lua șpaga pentru viitoarea licitație.

E un război la baionetă între SMURD și Ministerul Sănătății care sigur se va lăsa cu victime. Sper ca singurele victime să fie indivizi care mânăresc licitația. Directorul ambulanței Oradea, domnul Pintea, e fericit că încă nu s-a ajuns acolo încât mașinile să meargă după bolnavi trase la ștangă. Ce frumos ar arăta o salvare oprită în trafic în care bolnavul e dat jos de pe targă și pus să împingă duba… Și totuși soluții există:

1. Urgentarea licitației, cu promisiunea fermă ca parandărătul să fie împărțit frățește între ministerele care-și dispută cașcavalul.

2. Până la achiziționare să se monteze niște rulmenți la targă și brancardierii să tragă bolnavii cu schimbul.

3. Ca să nu îngreuneze mașinile răblăgite, medicii să meargă pe jos la pacienți.

4. În caz extrem, bolnavii vor fi cărați cu cârca, iar pe capul acestora se va monta un girofar.

5. Toate dricurile vor fi subordonate Ministerului Sănătății pentru că acestea sunt utile în cazul în care ambulanțele rămân defecte în trafic.


*
*