Muncim, să trăiţi! Sorboneii au acceptat fără comentarii să lucreze mai mult pe aceleaşi salarii

Nu mai este un secret pentru nimeni că Universitatea din Oradea este oricum, numai bogată nu. În urmă cu un an, de teama unei restructurări, senatorii universitari au respins un proiect prin care la toate facultăţile cu deficit cadrele ar fi urmat să lucreze, cu aceleaşi salarii, la normele maxime prevăzute de lege, adică 15 ore pe săptămână.

BIHOREANUL a relatat atunci că proiectul a fost respins din cauza „sorboneilor” de la Medicină şi de la Ştiinţe Economice. Săptămâna trecută, rectorul Constantin Bungău le-a trimis senatorilor acelaşi proiect spre votare, şi – culmea – noile reguli au fost aprobate fără comentarii.

Nici măcar şefii instituţiei n-au înţeles prin ce minune le-a venit mintea la cap celor care anul trecut ameninţau chiar şi cu proteste de stradă.

Explicaţia este că între timp au aflat că salariile le primesc din banii împrumutaţi de la bancă şi şi-au dat seama că, dacă până acum au ţinut cu dinţii de posturile pe care le ocupă, la un moment dat s-ar putea să nu mai aibă de ce ţine.


*
*