Muian cu gargară: Orădeanul care a „şpreiat” zeci de clădiri din oraş vrea ca Primăria să-l lase să decoreze un pasaj subteran

El însuşi unul dintre vandalii care au măzgălit pe numeroase clădiri din oraş, Gabriel Bako jr, autointitulat Miloia, autorul celebrului „proiect Muian”, o face acum pe salvatorul.

În calitate de proprietar al galeriei Visual Kontakt, excentricul tânăr vrea ca Primăria să anuleze concursul prin care pasionaţii de graffiti sunt provocaţi să propună schiţe cu care să fie acoperiţi pereţii pasajului subteran din intersecţia bulevardului Magheru cu Parcul Traian, pe tema „Simboluri ale oraşului Oradea”. Muianul a dat de ştire că vrea să primească spaţiul pentru a executa o lucrare pe cheltuială proprie, dar şi după ideile proprii, scutind astfel municipalitatea de a plăti 10.000 lei câştigătorului.

În propunerea publicată pe site-ul galeriei, Bako spune că membrii subcomisiei de estetică urbană n-au „formaţia, cunoştinţele şi experienţa necesară” pentru a alege câştigătorul unui astfel de concurs.

Bihorel a aflat că tânărul care a „şpreiat” zeci de clădiri din centrul oraşului nu are şanse să i se facă pe plac, dar urmează să fie invitat de autorităţi să se înscrie şi el la concurs, în rând cu toată lumea. Iar dacă doreşte să sprijine bugetul oraşului, să doneze şi contravaloarea premiului…

UPDATE:

Într-un drept la replică la premiul lui Bihorel, Gabriel Miloia ţine să condamne ironizarea „propunerii Galeriilor Visual Kontakt făcută Primăriei Oradea de a finanța pe cheltuială proprie decorarea cu graffiti a pasajului subteran de pe strada Magheru, ofertă menită să scutească bugetul local de cheltuirea unei sume însemnate, 10.000 de lei, în an electoral”. „De obicei, când oamenii primesc un dar, spun mulțumesc. Iată, însă, o perversă răsturnare: azi, îl umilim pe cel care oferă un lucru în dar, preferând să cheltuim banii contribuabililor pentru proiecte extravagante. Ba mai mult, sunt atacat de un ziar local”, se plânge Miloia.

Citiţi aici integral dreptul la replica trimis de Miloia!

2

2 Comentarii

*
*

  1. >> Postat de Nilges Mariana | 11 martie 2016 14:11

    Sincer mie imi place ideea tanarlui !!! Dar consider ca autoritatile au procedat corect deoarece concursul a fost anuntat de mult timp si multi tineri probabil s-au inscris si asteapta sa participe banuiesc ca intre ei sunt si cu situatii precare pentru care premiul ar fi o adevarata mana cereasca.
    Daca este intradevar asa de bun si castiga premiul de care nu are nevoie poate inparti banii in mod egal urmatorilor concurenti in acest fel isi ajuta confratii sa se ridice!!!
    Cat de primarie ai poate acorda un alt subteran sa-l reoveze pe banii lui !!! Multumesc lui D-zeu avem destule in paragina

  2. >> Postat de Lulu | 10 martie 2016 21:33

    Un maimutoi si un excrement de om