Manipulare a la long: Cum au încercat autorii planului de mobilitate urbană al Oradiei să-i descurajeze pe nemulţumiţi

Miercurea trecută, sala mare a Primăriei a găzduit dezbaterea publică pentru planul de mobilitate al Oradiei, care cuprinde o serie de măsuri pentru îmbunătăţirea traficului urban.

Cum unul dintre proiecte prevede demolarea unui şir de case pe străzile Avram Iancu şi Sucevei, pentru lărgirea şoselei, la dezbatere au venit zeci de orădeni de pe aceste străzi, să-şi arate nemulţumirea.

Mişcarea a fost anticipată de organizatori, aşa că, pentru a-i descuraja, Primăria, OTL şi compania IncerTrans, care a făcut planul, au recurs la un tertip. Întâlnirea a început cu prezentarea planului de către unul dintre reprezentanţii IncerTrans, atât de tehnică şi lungă, încât după o oră a plictisit audienţa!

Reprezentanţii opoziţiei PSD, Liviu Sabău Popa şi Florian Bodog, au şi dezertat, urmaţi apoi şi de alţi cetăţeni. Spre ghinionul organizatorilor, majoritatea orădenilor au rezistat, totuşi, eroic până la momentul în care au putut pune întrebări, iar atunci s-au dezlănţuit, scoţându-l din sărite pe vicele Mircea Mălan. Mai exersaţi, băieţi, mai exersaţi…


*
*