Macio s-a dărâmat

Nu ştiu ce-i aşa de greu să faci un pod. Păi orice copilă mai mobilă poate face podul fără riscul de a-şi rupe spinarea. E drept că după o anumită vârstă, de pe la 20 de ani, nu mai e recomandabil să facă podul, căci există riscul să apară câte un Macio care să încerce să treacă peste ele.

Ceea ce se preconiza de mai multă vreme s-a bătut în cuie: Macio s-a retras, Ghilea a rămas cu podul în braţe, iar Primăria e gata să înfieze monstrul din fier beton. Nu văd, însă, ce e rău în asta. Pe mine mă interesează prea puţin cine e tatăl podului.

Degeaba cârâitorii de serviciu urlă că Primăria face podul din bani noştri. Dar din ai cui trebuia să-l facă, din banii femeilor de serviciu din Burkina Fasso? Cât circ a fost şi cu podul Sovata iar acum, dacă s-ar închide, ar ieşi puhoi de şoferime să protesteze! Cu sau fără firma Macio, vom mai avea un nou pod peste Criş.

Şi un lucru trebuie să ne intre bine în cap de-acum înainte: locul lui de-alde Macio este să bată cluburile de pe Alecsandri, să tragă de fiare şi să se dea cu gel în cap. Bine, dacă vrea musai, să facă şi alt pod. Dar să fie din Lego, că poate ăla îi iese…


*
*