Lovitură de (auto)gol: PSD-istul Bujor Chirilă, pus director peste Ecolect

Credeţi sau nu, dar în sfârşit şeful PSD Bihor, Ioan Mang, a luat o decizie sănătoasă: săptămâna trecută, l-a pus director la Ecolect – asociaţia celor 100 de consilii locale din judeţ prin care va fi pus în aplicare Sistemul Integrat de Management al Deşeurilor, proiect de peste 60 milioane euro – pe fostul primar al comunei Ţeţchea, Bujor Chirilă, care îl înlocuieşte pe un alt pesedist, Felix Cozma, avansat la Bucureşti ca preşedinte al ANFP.

După patru mandate de edil, Chirilă, spre deosebire de predecesorul său, are experienţă în administraţie şi este apreciat chiar şi de primarii celorlalte partide, detaliu esenţial fiindcă trebuie să-i convingă pe toţi să nu pună beţe-n roate proiectului SMID, chiar dacă asta înseamnă că pentru a le colecta deşeurile trebuie să-şi taxeze alegătorii, obişnuiţi mai degrabă să le arunce la margine de sate.

Atât numai că numirea are şi un revers care poate pune în încurcătură coaliţia PSD-UDMR-ALDE ce conduce judeţul: cum Chirilă e consilier judeţean, nu va mai putea vota bugetul judeţului, la fel cum nu poate nici colega de partid Stela Babău, pusă şefă la Ecoland.

Chiar dacă în curând va fi validat în CJ cel de-al 18-lea reprezentant al ei, salontanul Adrian Szatmari, la votarea bugetului coaliţia va fi în minoritate, cu doar 16 voturi, faţă de cele 17 ale liberalilor. Să vezi pe viitor tămbălău la împărţirea banilor…


*
*