Liberal în două luntri: Şeful DGASPC Bihor, Călin Puia, este în incompatibilitate

Hotărât lucru, şeful Direcţiei Generale pentru Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Bihor, Călin Puia, pus în funcţie încă de pe vremea când preşedinte al Consiliului Judeţean era Radu Ţîrle, are noroc cu carul. Spre deosebire de alţi directori numiţi de Ţîrle, Puia nu doar că a fost păstrat în funcţie, dar asta se întâmplă chiar în ciuda incompatibilităţii în care se află.

Omul are statut de funcţionar public, dar concomitent ocupă şi funcţia de secretar general al Biroului Permanent Teritorial al PNL Bihor, ceea ce Legea funcţionarilor publici interzice, stipulând textual că „funcţionarul public nu poate deţine nicio funcţie de conducere în cadrul unei formaţiuni politice”.

Dar, mai ştii, aşa cum poziţia din partid l-a propulsat la şefia DGASPC, tot ea l-o fi scutind şi de anchetele Agenţiei Naţionale de Integritate, instituţia care ar trebui să sesizeze Parchetul astfel încât funcţionarului-politruc să-i fie interzisă ocuparea oricărei funcţii publice pe următorii trei ani.

1

1 Comentariu

*
*

  1. >> Postat de Juji | 3 iulie 2013 11:56

    O fi pe hartie, ca in realitate secretarul general e presedintele organizatiei municipiului Oradea. Iar dupa logica legii functionarului public, secretarul general al unei filiale de partid este si retribuit in acea calitate. Ceea ce nu e adevarat. Tot dupa logica legii cu pricina, presedintii si vicepresedintii organizatiilor nu ar avea voie sa ocupe vreo functie publica. Asadar sa incepe cu incompatibilitatile reale, intre creier si teasta: Popa, Bolojan, Ghilea, Mang, etc, etc.