Legea juriştilor: Juristul șef de la Universitatea din Oradea crede că lui nu i se aplică legea

Bihorel a aflat că la Universitatea din Oradea juriştii au propriile reguli. Şeful Biroului Juridic, Romulus Indrieş, este singurul universitar cu funcţie de conducere care nu şi-a depus declaraţia de avere şi pe cea de interese aferente anului 2016, deşi termenul limită a expirat în vara anului trecut, iar Legea 176/2010 prevede explicit că, între alţii, trebuie să depună declaraţii de avere şi persoanele cu funcţii de conducere şi de control din cadrul unităţilor sistemului de învăţământ de stat.

Luat la întrebări de ce nu-şi depune declaraţiile, juristul şef al Universităţii a dat în scris că, în interpretarea sa, nu se încadrează în categoria persoanelor obligate să completeze şi să depună documentele cu pricina, aşa că nu-şi va declara nici veniturile, nici firmele ori asociaţiile din care face parte.

Cum nu-l poate forţa s-o facă, Universitatea n-a avut de ales decât să-l pârască Agenţiei Naţionale de Integritate, instituţie care va decide dacă are sau nu dreptate. Mai mare ruşinea!


*
*