La Ocolul Silvic Dobreşti, singurele uscături din pădure sunt pădurarii

Luci Varga, ministreasa de la Ape şi Păduri, s-a decis să coboare toporul din pod şi să decapiteze mafia tăietorilor de lemne. Atâta numai că, dacă-şi va duce misiunea până la capăt, populaţia ţării va scădea la jumătate. Pentru că în afacerea cu defrişările sunt implicaţi de la pădurari şi poliţişti până la proprietari de utilaje forestiere, şefi de coloană de transport şi exportatori.

Numai la Dobreşti s-au furat lemne care ar putea umple 2.500 de camioane. Printe hoţi, se umără şi sponsorul echipei de fotbal a Poliţiei judeţene.

Decât să dea bani pe deplasări, domnul sponsor, şi tâlhar totodată, ar face mai bine să livreze gratuit bravilor purtători de caschetă Proculin. Pentru că trebuie să fii orb să nu vezi cum sub nasul tău, de cele mai multe ori nas roşu, circulă ditamai flotila de camioane încărcate cu buşteni.

Dar suntem pe drumul cel bun, pentru că braţul legii începe să-şi facă simţită prezenţa. Curtea de Conturi a calculat că s-a furat lemn în valoare de 5 miliarde de euro şi deja au fost trimişi în judecată doi indivizi. Ăsta da randament la hoţie!

Cel mai mult mă amuză, însă, uscăturile umane care plâng de mila câte unei sălcii doborâte de vânt. Unde prestează aceşti ecologişti de habar n-au că nu mai avem pădure?

În tot răul, însă, şi un bine. Cum n-o să mai avem pădure, în curând nu vom mai avea nici uscături.

1

1 Comentariu

*
*

  1. >> Postat de copos | 26 mai 2013 09:58

    DOAMNA IN GHILIMELE LUCIA VARGA CA DACA STAM SA ANALIZAM UN PIC SITUATIA NU PREA MAI ESTE DOAMNA, ARE SCURTA TINERE DE MINTE „LUCICA” ACUMA IESE CU TOPORUL IN MANA CA MIHAI VIEAZU” SA CICA FACA DREPTATE ? DA DA DA, PARCA A UITAT CATI BANI AU FOST TRIMISI DIN ZONA DOBRESTIULUI CATRE ASA ZISUL MINISTER AL DOAMNEI CATE DESPADURIRI AU FOST FACUTE LA COMANDA „MINISTERULUI PENTRU A SPONSORIZA DEPLASARI,CHEFURI,PROTOCOALE etc, ACUMA FACE PE NERVOASA DAR CINE SAPA GROAPA ALTUIA PICA, EL MAI IUTE IN EA, DC ? SIMPLU; PT CA ESTE CEL MAI APROAPE DE EA. DOAMAN LUCIA A-TI UITAT CUM CERSEATI EFECTIV VOTURILE TAIETORILOR DE LEMNE PT A REUSI IN ASCENSIUNEA DVS POLITICA, IARA MA DEZAMAGITI SINCER! DAR NU UITA CINE CADE DE MAI SUS SE LOVESTE MAI RAU! CADERE PLACUTA, AI O BANCA REVERVATA DE OVIDIU DAESCU!