Ioan Man, primar barosan

La Finiș minunile sunt deja mai numeroase ca la Caracal. Aici s-a inventat terenul în pantă, podul care nu duce nicăieri, precum și un război împotriva lu’ Aparegio care dorea să bage comuna în secolul XXI.

Cum deja trecuse ceva perioadă în care nu s-a remarcat cu nimic, a trebuit să iasă la rampă primarul Ioan Man, la bază tractorist. Omul, nervos pe directoarea de școală, și probabil pe școală în general, a refuzat să-i acorde punctajul la examen conform legii.

Din start trebuie spus că domnul primar are doar 8 clase, însă, probabil e doldora de școală, căci o mai fi repetat şi el nişte clase.

Vorba aia, primii 10 ani sunt grei, până ajungi în anul III. Poate că are chiar mai multă școală decât directoarea! Man cel vestit a explicat că refuză să-i dea directoarei punctajul conform grilei, pentru că ea a făcut masteratul după ce s-a măritat.

De altfel, și cercetătorii englezi au constatat că există o legătură directă între statutul matrimonial și cel profesional, în sensul că după ce se mărită, femeile tâmpesc. Și nici nu-i de mirare, mai ales dacă au ghinionul să dea peste un soț de teapa domnului primar.

La tot circul acesta, ce ar mai fi de zis? Că dacă nu va fi obligatoriu controlul psihologic pentru candidaţi, mă tem că vom ajunge la străvechea vorbă: Mai bine să plângi la psiholog, decât să râzi la psihiatru.


*
*