În Oradea, neamul lui manivelă pierde teren

Aproape nu este sezon în care bicicliştii, admirabil organizaţi de asociaţia Pro Bikers, să nu iasă la plimbare pe străzi în număr din ce în ce mai mare, pentru a arăta şoferilor că există şi alte mijloace de locomoţie în Oradea.

Sigur că e greu să scoţi din capul unui şofer de basculantă sau al unui papagal, care devine tigru la volan, că drumurile sunt pentru toţi participanţii la trafic.

Dacă tot e fărâmat oraşul de săpături, ar trebui ca după asfaltare să se creeze piste de biciclete. Pe străzile principale ale oraşului, unde sunt multe sensuri unice, maşinile zac parcate şi pe stânga şi pe dreapta. Daţi bicicliştilor o pistă şi ei vor trăi mai mult, iar noi mai sănătos!

Când vezi 1.000 de oameni ridicând bicicletele în faţa Primăriei, e clar că glasul lor nu mai poate fi ignorat. Şi dacă la ultima manifestare s-au împărţit veste reflectorizante, poate n-ar strica să vedem la următoarea că se dau şi căşti de protecţie, pentru că afară nimeni nu se mai riscă pe şosele.


*
*

Women Moncler delmas Trench Coat 2015 Sale Online 2016 Women Moncler meille Padded Jacket Beige Sale Online 2016 Women Moncler lissy Padded Jacket Sky blue Sale Online 2016 Moncler Sleeveless Striped Stretch Dress White Blue Mens Moncler Lightweight Puffer Down Vest Black On Sale Women Moncler renne Padded Coat 2015 Sale Online 2016 Women Moncler joux Padded Jacket Grey Sale Online 2016 Mens Moncler Morane Logo Stripe Down Jacket Black On Sale