Floricele pe câmpii: Angajații Primăriei Oradea, în frunte cu directorul Mircea Ghitea, se școlesc în Olanda, în… amenajări peisagistice

Scandalul privind plantările de flori din parcul Petőfi pe care firma Adenandra susţine că le-a făcut fără să poată însă proba, iar Direcţia Tehnică a Primăriei le-a aprobat la plată „din pix”, fără acte doveditoare, are efecte nebănuite.

Şeful Direcţiei Tehnice a Primăriei, Mircea Ghitea, şi încă trei funcţionare din subordine, dintre care una angajată abia de o lună, vor fi săptămâna aceasta în delegaţie în Olanda pentru a învăţa de la profesionişti cum se fac… amenajările peisagistice.

Invitaţia făcută în primăvară de câteva firme de profil din ţara lalelelor cade cum nu se poate mai bine, de vreme ce municipalitatea orădeană a dovedit că este incapabilă să urmărească înfiinţarea amenajărilor florare, cu atât mai puţin întreţinerea lor.

Chiar dacă nu îşi merită neapărat excursia, important este ca funcţionarii municipalităţii să înveţe totuşi ceva de pe urma experienţei olandeze. Deşi celebră pentru lalele şi mori de vânt, Olanda este căutată mai mult pentru droguri şi sex…


*
*